Maia Morgenstern Dezvăluie Cum A Fost Pedepsită După Ce A Interpretat Fecioara Maria În Patimile Lui Hristos

Denumită „Fecioara Maria a României”, actrița Maia Morgenstern, a împărtășit recent detalii tulburătoare despre experiențele prin care a trecut după interpretarea rolului Fecioarei Maria în filmul „Patimile lui Hristos”, în 2004.

Deși nu i-a schimbat viața în totalitate, Morgenstern admite că rolul a marcat-o profund la nivel emoțional și că o va urmări toată viața.

Marele ecran îi rezervă actriței un rol complex, care atrage o serie de critici și prejudecăți violente. Producătorii filmului au fost criticați pentru decizia de a alege o evreică pentru interpretarea mamei lui Hristos. Deși Morgenstern nu a fost încântată de aceste atacuri, a declarat că s-a obișnuit cu ele în timp.

Deși a fost lăudată pentru interpretarea magistrală a Maicii Domnului în „Patimile lui Hristos”, actrița a dezvăluit că a fost agresată fizic și verbal din cauza faptului că o evreică a interpretat o figură simbolică pentru creștinism. „Am fost și agresată la propriu, și fizic, și scuipată, și zgâriată. Eu cred că au fost furtuni, nedreptăți, lucruri, care m-au durut la fel de tare, poate mai mult”, a relatat Morgenstern.

Actrița s-a confruntat și cu presiuni și întrebări legate de religia sa. Mulți oameni i-au cerut să se convertească la creștinism, dar ea a răspuns că nu își va schimba religia. Morgenstern susține că a fost o problemă pentru unii că nu se aliniază, nu se conformează, nu se supune.

Această experiență a avut impact asupra carierei sale internaționale. După „Patimile lui Hristos”, Morgenstern nu a mai primit niciun rol semnificativ peste Ocean. Actrița consideră că a fost pedepsită pentru interpretarea sa: „E normal, pentru că am fost pedepsită, mi s-a și spus lucrul asta! Mi s-a spus textual”.

În ciuda acestor provocări, Morgenstern continuă să iubească arta și să fie o voce puternică în industria filmului. Rolul din „Patimile lui Hristos” a transpus-o în istoria cinematografiei, chiar dacă a venit cu o serie de consecințe neașteptate.