Mai mulți polițiști vor fi audiați în cazul Raisei, fetița ucisă pe o trecere de pietoni.

Mai mulți polițiști și martori vor fi audiați în dosarul uciderii Raisei, fetița accidentată și ucisă pe trecerea de

pietoni de o mașină a Poliției, susține avocatul familiei fetei.

Adrian Cuculis a dezvăluit că informația din presă, legată de lovirea cu piciorul a victimei de către polițistul vinovat este anchetată de procurori și este susținută și completată de martori.

„Martorul spunea că fetița era inconștientă și nu mișca și a observat cu polițistul a mers fetiță pe care a mișcat-o cu bocancul și a întors-o pe o parte. Apoi au venit doi bărbați care l-au întrebat pe polițist de ce mișcă victima și i-au spus să sune la Salvare”, a adăugat avocatul familiei decedatei, la Antena 3, potrivit gandul.ro.

Avocatul semnalează faptul că ancheta are încă multe necunoscute și trebuie să fie clarificate de procurori.

„Apare în declarația martorei un Duster alb în care a fost urcat polițistul cu alți polițiști, care și ei la rândul lor vor trebui audiați. După ce s-au inflamat spiritele acel Duster a plecat. Deci, sunt multe elemente care ar trebui clarificate”, explică Cuculis.

De ce a fost acoperit polițistul ucigaș cu o altă haină?
Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, spune că gestul colegilor polițistului de a-l acoperi cu o altă haină, imediat după accidentul a fost o încercare de a-l proteja fizic de frig și nicidecum o încercare de-ai ascunde identitatea, așa cum s-a vehiculat.

„Având în vedere temperaturile de afară, să știți că s-a încercat cumva protejarea polițistului. Nu s-a încercat sub nicio formă… (n.r. mușamalizarea identității). Să nu aveți vreo rezervă cu privire la faptul că polițiștii care au ajuns primii la fața locului au încercat acest lucru”, a spus Berechet.

Proteste în memoria Raisei, fetița ucisă de un polițist pe o trecere de pietoni
Sute de oameni îndurerați de felul tragic în care a sfârșit Raisa s-au adunat sâmbătă la un protest în fața Secției 5 de Poliție a Capitalei.

„Mame, tați, bunici… haideți toți, cu mic, cu mare, să fim solidari, umani și să fim alături de familia îndurerată a fetiței”, au transmis, pe Facebook, organizatorii protestului intitulat „Dreptate micuței Raisa”.