Mai multe orașe din România au intrat în scenariul : „Ar fi bine ca…”

Decizie fără precedent. Mai multe orașe din țară au intrat în scenariul galben. Autoritățile au anunțat de ce au luat această decizie.
Românii sunt îngrijorați de situația actuală din țara noastră. Cazurile COVID-19 cresc pe zi ce trece. Chiar dacă credeam că am scăpat de pandemie și viața a revenit la normal, lucrurile nu stau chiar așa.
Câteva orașe din România au intrat în scenariul galben, din nou, după mult timp. Autoritățile au făcut anunțul.
Cazurile noi de COVID-19 și spitalele pline de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 trezesc îngrijorarea românilor. Virusul face, din nou, multe victime. Doar ieri, 12 iulie 2022, au fost înregistrate 4.000 de cazuri noi Coronavirus.
Scenariu galben peste România
Ploieşti şi alte cinci localităţi din județul Prahova au intrat în scenariul galben, asta după ce rata de infectare cu COVID-19 s-a dublat.
Până în acest moment, nu avem restricții cum erau în starea de alertă, însă autoritățile fac câteva recomandări către populație. De asemenea, spitalele fac stocuri de medicamente, asta după creșterea continuă a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.
Adela Bodea, director DSP Prahova, spune că „în acest moment, la nivelul municipiului Ploieşti avem o rată a incidenţei de 1,61 la mia de locuitori, deci putem spune că suntem în scenariul galben. Pentru binele nostru, al tuturor şi al lor, ar fi bine ca la nivel de recomandare să se poarte masca, în spațiile aglomerate, în autobuze în marketuri”.
Chiar dacă restricțiile au dispărut după ce starea de alertă a fost ridicată, autoritățile le recomandă oamenilor să nu uite să se protejeze.
În faţa primăriei din Ploieşti a fost pus un steag a cărui culoare se schimbă în funcție de scenariul de COVID-19 în care se afla localitatea.
Alina Istrătescu, purtător de cuvânt Primăria Ploieşti, declară că „vom schimba steagul verde de atenționare pe care îl avem în faţa primăriei cu cel galben. Pentru a fi în conformitate cu rata de incidență, iar ploieștenii să fie pregătiţi într-un fel”.
Rata de infectare cu temutul virus alarmează populația. Reprezentanții DSP încep să emită recomandări, iar cetățenii își iau măsuri de protecție. Pe lista publicată de DSP Prahova figurează și 25 de localități unde rata incidenței cumulative a COVID-19 este zero.