„Măcelarul din Mariupol” se justifică pentru atrocitățile comise. „Forțele armate ruse, pornind doar de la principii umane…”

Generalului rus Mihail Mizințev, cunoscut și drept „măcelarul din Mariupol”, ar fi responsabil pentru bombardarea

maternității și a teatrului în care se adăposteau peste 1000 de civili. De numele ofițerului superior sunt legate și

atrocitățile comise în orașul Alep din Siria. Mai mult, generalul Mizințev le-a transmis militarilor ucraineni din

Mariupol să depună armele pe 5 aprilie, promițându-le că vor fi lăsați să plece înspre zonele controlate de Kiev.

Imaginile cu orașul-port Mariupol distrus de bombardamentele rusești amintesc de orașul sirian Alep, transformat în ruine

în urmă cu 5 ani. Ei bine, nu este o coincidență, deoarece potrivit oficialilor militari ucraineni, în spatele acestor

atrocități se află același om, generalul-colonel Mihail Mizințev. În prezent, acesta a devenit cunoscut drept „măcelarul din Mariupol”.

Cum se justifică „măcelarul din Mariupol” pentru atrocitățile comise

Mihail Mizințev, în vârstă de 59 de ani, este șeful Centrului Național pentru Coordonarea Apărării, o structură de comandă

înființată în 2014 pentru a conduce operațiunile militare ale Rusiei. Acesta și-a creat o reputație de conducător brutal

în timpul acestui conflict. Într-un apel telefonic interceptat și publicat de serviciile de securitate ucrainene din urmă

cu două săptămâni, generalul Mizințev părea să ceară ca unui ofițer să i se taie urechile, ca pedeapsă pentru că nu purta corect uniforma.

După mai bine de o lună de asediu, în care cel puțin 80% din infrastructura orașului Mariupol a fost distrusă, Serghei Bratciuk, purtătorul de cuvânt al cartierului general militar din Odesa, a spus că vinovat pentru bombadamentele asupra orașului este generalul Mizințev.

„El a ordonat bombardarea maternității, a spitalului de copii, a teatrului și a caselor civililor. El este cel care distruge Mariupol, așa cum a distrus orașele siriene”, a spus Bratciuk.

Cine este Mihail Mizințev
Mizințev s-a născut în 1962 în satul Averinskaia, la 600 de kilometri de Moscova. A studiat la Școala Superioară de Comandă a Armelor din Kiev înainte de a deveni comandantul unui pluton de recunoaștere al armatei sovietice din Germania de Est.

După destrămarea URSS, a fost trimis în Caucaz pentru a conduce un batalion de infanterie motorizată. Revenit la Moscova la sfârșitul anilor 1990, a fost avansat rapid și până în 2003 a fost șeful direcției de operațiuni a șefului de stat major, însărcinat cu planificarea militară.

În calitate de șef al Centrului Național pentru Coordonarea Apărării, se crede că el a coordonat implicarea Rusiei în războiul civil din Siria. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a estimat că atacurile aeriene ruse au ucis cel puțin 1.700 de civili, inclusiv 200 de copii.