Lovitură teribilă pentru persoanele vaccinate cu AMBELE DOZE. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al AUTORITĂŢILOR

Persoanele care s-au vaccinat deja cu ambele doze n-au scăpat de emoţii.

Tocmai a fost indentificat un coronavirus mai puternic și rezistent la vaccinuri, prezent în majoritatea cazurilor noi din Marea Britanie.

Lovitură teribilă pentru românii vaccinați cu AMBELE DOZE. Peste 90% dintre noile cazuri de COVID-19 din Marea Britanie reprezintă varianta „Delta”, anunţă SkyNews. Cifrele arată că numărul cazurilor de îmbolnăviri cu tulpina „Delta” a crescut cu 243% de săptămâna trecută, până la 42.323, în Marea Britanie.

Potrivit sursei menționate, noile cercetări ale Serviciului de Sănătate Publică din Anglia (PHE) sugerează că varianta „Delta” este asociată cu un risc crescut de transmitere comunitară cu până la 64% în interior și cu 40% în aer, comparativ cu varianta „Alpha”. De asemenea, varianta „Alpha” are 23 de mutaţii care o diferenţiază de alte variante de coronavirus.

Cercetătorii au început să investigheze aceste modificări genetice pentru a căuta explicaţii cu privire la motivul pentru care se răspândeşte mai repede decât alte variante, când numărul de infectării cu această variantă a început să crească în Marea Britanie.

Anterior, fostul consilier științific guvernamental din Marea Britanie, Sir David King, a spus că un nou val al pandemiei este pe cale să înceapă. „În Marea Britanie se înregistrează aproximativ 5.300 de cazuri noi de coronavirus pe zi, cu 2.000 mai mult decât săptămâna trecută. Am discutat despre un al treilea val de coronavirus și sunt de părere că nu trebuie să mai așteptăm. Ultimele cifre sunt dovada apariției unui nou val epidemic. Ştim că oricine este vaccinat (cu două doze) este relativ sigur împotriva virusului. Dar să nu uităm că unul din 25 de cazuri noi sunt persoane care au fost vaccinate complet – asta înseamnă că 400 de cazuri noi pe zi sunt persoane care s-au vaccinat cu ambele doze”, a declarat Sir David King pentru Sky News.