Lovitură grea pentru Putin. SUA a decis să ofere Ucrainei „Javelinele de care are nevoie” pentru a învinge Rusia

Statele Unite au trimis asistenţă militară în valoare de 1,7 miliarde de dolari în Ucraina după debutul invaziei ruse, la

24 februarie, a indicat săptămâna trecută Casa Albă.

SUA sunt hotărâte să furnizeze Ucrainei „armele de care are nevoie” pentru a se apăra împotriva Rusiei, a declarat

duminică consilierul american pentru securitate naţională Jake Sullivan, în timp ce Ucraina încearcă să obţină mai mult ajutor militar din partea Occidentului.

Sullivan a declarat că administraţia Biden va trimite mai multe arme Ucrainei pentru a împiedica Rusia să acapareze mai

mult teritoriu şi să atace civili, atacuri pe care Washingtonul le-a catalogat drept crime de război, potrivit agenţiei de presă Reuters.

SUA au trimis asistenţă militară în valoare de 1,7 miliarde de dolari în Ucraina după debutul invaziei ruse, la 24 februarie, a indicat săptămâna trecută Casa Albă.

Livrările au inclus rachete antiaeriene Stinger, rachete antitanc Javelin, muniţie şi echipament antiglonţ.

Însă liderii americani şi europeni sunt presaţi de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să trimită armament greu pentru luptele ce se anunţă în estul ţării, unde Rusia este aşteptată să-şi intensifice eforturile.

„Vom da Ucrainei armele de care are nevoie pentru a-i înfrânge pe ruşi şi a-i împiedica să cucerească mai multe oraşe şi localităţi în care comit aceste crime”, a declarat Sullivan la emisiunea „This Week” de la ABC News.

Moscova a respins acuzaţiile de crime de război din partea Ucrainei şi a ţărilor occidentale.

Statele Unite au trimis asistenţă militară în valoare de 1,7 miliarde de dolari Ucrainei de când Rusia a lansat invazia sa la 24 februarie, a declarat Casa Albă săptămâna trecută.

Transporturile de arme au inclus rachete defensive antiaeriene Stinger şi antitanc Javelin, precum şi muniţii şi veste antiglonţ.

Dar liderii americani şi europeni sunt presaţi de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, să furnizeze arme şi echipamente mai grele pentru a angaja Rusia în regiunea de est a ţării, unde se aşteaptă ca Rusia să-şi intensifice eforturile militare.