Lovitură grea pentru fiicele lui Vladimir Putin.

Se pune tot mai multă presiune psihologică pe umerii liderului de la Kremlin care nu pare să dea semne de retragere din conflictul cu Ucraina. După ce mai multe state au luat decizia de a expulza diplomați

ruși de pe teritoriile lor, iată că acum au intrat în vizor și cele mai apropiate persoane ale lui Putin.

Lovitură grea pentru fiicele lui Vladimir Putin

Potrivit The Wall Street Journal, Uniunea Europeană a propus instituirea de sancţiuni împotriva celor două fiice ale preşedintelui rus Vladimir Putin, singurele recunoscute oficial de către liderul de la Kremlin.

Măsura va fi luată ca răspuns la invazia rusă pe teritoriul ucrainian și este considerată un gest care aduce presiune psihologică suplimentară pe umerii lui Putin care se simte încolțit din toate părțile.

Lovitură grea pentru fiicele lui Vladimir Putin. Crește presiunea psihologică pentru președintele Rusiei

Este vorba despre un nou pachet de sancţiuni pe care statele membre Uniunii Europene trebuie să-l aprobe. Acesta cuprinde interdicţii de călătorie şi îngheţarea activelor pentru oameni de afaceri, politicieni, oficiali ruşi şi familiile lor. Aceleași sancțiuni ar urma să fie luate și de către SUA, în ceea ce le privește pe fiicele lui Putin.

Încearcă să crească presiunea psihologică asupra lui Putin, a declarat pentru CNN fostul șef al operațiunilor CIA în Rusia, Steve Hall.

Cine sunt cele două fiice ale lui Vladimir Putin
Maria Putina şi Katerina Tihonova sunt cele două fete ale liderului de la Kremlin din prima căsătorie, cu Liudmila Şkrebneva. Până acum, ambele au fost ținute departe de viața publică și nu s-a știut despre ele nici măcar cu ce se ocupă.

Citește și: 10 diplomați ruși expulzați din România. Anunțul MAE

Potrivit revistei Forbes, Maria Putina este co-proprietara companiei Nomeko, implicată în construcţia
unui centru oncologic dintr-o suburbie a Sankt-Petersburgului. Sora ei, Katerina Tihonova conduce un Institut pentru studierea inteligenţei artificiale la Universitatea de Stat din Moscova.

Se zvonește că aceștia nu sunt singurii copii ai liderului de la Kremlin, însă nu sunt informații oficiale în această direcție. Putin și soția sa s-au despărțit în 2013, după o căsnicie de aproape 30 de ani.