Liviu Dragnea, hotărât să îşi facă dreptate. Cui cere fostul lider PSD despăgubiri de zeci de mii de euro

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a ieșit în urmă cu câteva luni din închisoare și acum este hotărât să își facă dreptate. Acesta cere despăgubiri de mii de euro în urma unui incident, care l-a adus pe fostul politician din nou în fața instanței.

Liviu Dragnea are pretenția de a i se plăti daune morale după un eveniment care a avut loc la scurt timp după condamnarea sa și încarcerarea la penitenciarul Rahova.

Zeci de mii de euro cere Liviu Dragnea despăgubiri, după ce s-a hotărât să își facă singur dreptate. Ce l-a deranjat pe fostul lider PSD și cui solicită daune morale
În urmă cu mai multe luni de zile, Liviu Dragnea a avut parte de un incident în momentul în care a fost stabilită sentința sa de condamnare la închisoare cu executare. Un protestatar #Rezist i-a fluturat pe atunci o pereche de cătușe prin față și l-a scuipat pe fostul lider PSD, deschizând în același timp o șampanie în cinstea condamnării lui Liviu Dragnea, încarcerat ulterior la penitenciarul Rahova. După ce a fost eliberat, fostul lider PSD pare mai hotărât ca oricând să își facă dreptate. Liviu Dragnea cere daune morale de 10.000 de euro protestatarului care l-a agresat.

Procesul dintre Liviu Dragnea și Marian Moroșanu Tivilic a debutat în anul 2009 și a fost deschis inițial de către protestatar. Acesta a cerut inițial despăgubiri de 45.000 de lei pentru că Liviu Dragnea l-a numit ”Securilă” în public. Bărbatul susține că acuzația fostului lider PSD nu are un temei la bază și a cerut ca Dragnea să își ceară scuze public, la un post de televiziune. Pe de altă parte, Liviu Dragnea cere daune morale, acuzându-l pe protestatar că l-a agresat verbal și fizic de mai multe ori.

(…) a se aprecia necesară atragerea răspunderii civile delictuale a numitului…, având în vedere faptul că i-au fost adresate atât injurii cu apelative urâte, dar și gesturi, respectiv atitudini care au periclitat într-un fel integritatea fizică a sa, în raport de faptul că a fost scuipat și de faptul că au fost aruncate diverse obiecte în mașina în care se afla, aspecte ce rezultă neîndoielnic din înregistrările postate de intimat pe rețelele de socializare, se arată în dosar.

Decizia judecătorilor în cazul conflictului dintre cei doi
Instanța a respins deocamdată cererile celor doi. Cu toate acestea, Liviu Dragnea a făcut apel și a pierdut din nou, judecătorii motivând decizia lor prin faptul că atacurile lui Marian Moroșanu, zis și “Ceaușescu”, deși au fost unele dure, aveau la bază o realitate, de vreme ce politicianul a ajuns în final după gratii. Deocamdată, Liviu Dragnea se află încă în perioada în care mai poate depune recurs, care expiră pe data de 11 septembrie.

Mai mult decât atât, tribunalul reține că în funcție de circumstanțele în care au fost făcute aceste afirmații si gesturi, acestea au la bază și o bază factuală, chiar dacă aceasta nu este una foarte solidă. Astfel, la acel moment, apelantul avea deja o condamnare definitivă cu suspendare și era condamnat în primă instanță pentru o altă faptă pentru care, după foarte puțin timp a fost condamnat definitiv si încarcerat, având de executat 3 ani și 6 luni închisoare în regim închis, se arată în motivarea instanței.