Liviu Dragnea ar putea ieși din închisoare! A primit aviz pozitiv pentru eliberare

Share
Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și jumătate de închisoare în anul, pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman. Liviu Dragnea a primit deja aviz favorabil din partea comisiei din Penitenciarul Rahova pentru a fi eliberat condiţionat, însă decizia finală va fi luată pe 27 aprilie.

Liviu Dragnea, pe punctul de a fi eliberat
Liviu Dragnea se află în închisoare de aproximativ 2 ani, iar pedeapsa totală este de 3 ani și jumătate, începând cu 27 mai. Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a primit, însă, aviz favorabil din partea comisiei din Penitenciarul Rahova pentru a fi eliberat condiţionat, iar decizia finală finală o va lua instanța la data de 27 aprilie.

Avocatul fostului lider PSD a explicat că Dragnea a îndeplinit două treimi din mandat, ceea ce înseamnă că este dreptul lui să aplice pentru avizul de eliberare. Din acest interval de timp au fost scăzute zilele de muncă, care ar fi putut fi chiar mai multe, dacă i se oferea șansa de a avea activitate.

„Dânsul a îndeplinit fracția pe care o prevede legea, de două treimi executate din mandatul de executare pe care l-a primit. În aceste două treimi au fost incluse și, respectiv, scăzute, zilele de câștig prin muncă. Astfel, dânsul a intrat în această comisie și s-a dat acest aviz favorabil, ceea ce înseamnă că îndeplinește absolut toate condițiile de legalitate pentru a i se admite această cerere”, a spus avocatul lui Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Flavia Teodosiu a declarat că fostul lider al PSD ar fi putut solicita mai repede eliberarea condiționată, însă penitenciarul i-ar fi încălcat dreptul la muncă în perioada 29 iunie 2020-februarie 2021, când nu i s-a permis să lucreze și, implicit, să mai strângă zile pentru reducerea pedepsei.