Liderul cecen Ramzan Kadîrov spune că a primit ordin de la Putin să cucerească Kievul

Ramzan Kadîrov, liderul republicii cecene din cadrul Rusiei, cel care s-a remarcat prin seria de gafe și inabilități

militare în ultimele săptămâni din războiul purtat de Rusia în Ucraina, face noi declarații halucinante.

Liderul cecen Ramzan Kadyrov spune că a primit un ordin direct de la Vladimir Putin să cucerească în primul rând regiunile

Donețk și Lugansk și după aceea capitala Kiev și toate celelalte orașe din
Ucraina, informează Nexta TV.

Într-o înregistrare video publicată pe Telegram, Kadîrov dezvăluie planurile militare care i-ar fi fost comunicate direct de liderul de la Kremlin:

Kadîrov, convins că va cuceri Kievul
„Va avea loc o ofensivă … nu numai asupra Mariupol, ci și asupra altor locuri, orașe și sate”, a declarat Kadîrov prezentând hărțile de atac.
Până acum, Kadîrov a anunțat de zeci de ori pe Telegram că a cucerit orașul Mariupol, însă niciodată promisiunea nu s-a dovedit a fi reală

„Lugansk și Donețk – le vom elibera complet, în primul rând … și apoi vom cuceri Kievul și toate celelalte orașe”.Kadîrov a declarat că Putin nu renunță la Kiev. „Vă asigur: nu se va face niciun pas înapoi”, a spus liderul cecen.

„Prizonierul de război” al lui Kadîrov, un om fără adăpost, obligat să recunoască orice
În ultima gafă viralizată pe internet, soldații ceceni ai lui Kadîrov au filmat un videoclip în care se presupune că interogau un prizonier de război, care „a recunoscut că a luptat împotriva civililor”.

Citeste si: Rușii au minat străzile din Harkov. Acestea sunt împrăștiate prin curți

Cu toate acestea, „războinicul Forțelor Armate ale Ucrainei” s-a dovedit a fi un om fără adăpost, răpit și obligat să apară în filmare de militanții liderului cecen Ramzan Kadîrov, a scris presa ucraineană.

În imaginile postate pe rețelele sociale, „prizonierul de război” le spune militanților ceceni unde sunt situate pozițiile militare ucrainene în oraș. Bărbatul afirmă că trupele din Mariupol sunt susținute de „mercenarii străini”.

Un oficial ucrainean din Mariupol a reacționat imediat, spunând că „acesta nu este un militar, ci o persoană fără adăpost. Acest om, care a fost răpit de invadatori, venea să mănânce la centrul nostru de sprijin în fiecare zi”.