Le taie pensiile?! Vestea dimineții pentru acești români.

Vestea dimineții despre aceste pensii! Fostul președinte al Curții Constituționale a României (CCR) a vorbit, luni seara, despre o categorie anume de pensii. Potrivit lui Augustin Zegrean, Executivul are în vedere impozitarea acestor pensii, însă spune că dacă Guvernul vrea să aplice o astfel de măsură, ar trebui să o facă pentru toate pensiile.
Le taie pensiile?! Vestea serii pentru acești români: Nu poți face diferență
Fostul președinte al Curții Constituționale a României (CCR) a fost invitat, luni seara, în emisiunea „Politica zilei”, acolo unde a vorbit despre pensiile speciale, acestea fiind o temă care provoacă numeroase discuții la nivel politic, dar și printre oameni.
Augustin Zegrean spune, în emisiunea moderată de Ioana Constantin, că pensiile speciale nu pot fi doar ele impozitate, subliniind că dacă Guvernul are în plan o astfel de măsură ea ar trebui aplicată pentru toate tipurile de pensii.
„Orice soluție dar să nu fie cu privire doar la pensiile acestea. Dacă vor să impoziteze pensiile speciale, să le impoziteze la fel pe toate. Nu poți să faci deosebire între unii și alții. O să spună acuma unii că cei cu pensii speciale au pensii mari. Asta nu justifică să impui un impozit de 99% cum am auzit de la televizoare. Orie le taie de tot și nu le mai dă deloc. Au majoritate în Parlament și nu îi mai oprește nimeni. Practica CCR este constantă. Nu se pot tăia pensiile speciale zice CCR”, spune acesta.
Pensiile militare nu sunt pensii speciale
Fostul președinte al Curții Constituțional a României (CCR) nu este primul care spune că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale, ci pensii ocupaționale. Augustin Zegrean a mai precizat, luni seara, că în alte țări militarii nu contribuie la pensii.
Potrivit acestuia, „în lumea civilizată” militarii au un regim special, având în vedere că munca lor nu este una obișnuită. Fostul președinte al CCR și-a motivat declarația, spunând că nu este ușor să pleci la luptă fără să știi dacă te mai întorci.
„În toată lumea civilizată militarii nu contribuie la pensii. Au un regim special pentru că munca lor este specială. Nu este ușor să pleci la luptă fără să știi dacă te mai întorci”, spune fostul președinte al Curții Constituțional a României (CCR), Augustin Zegrean.
Pensiile militare, apărate de ministrul Vasile Dîncu
Ministrul Apărării a spus că va face tot ce poate pentru păstrarea pensiilor militare, de care beneficiază foștii militari. Anunțul lui Vasile Dîncu a venit în contextul în care PNRR prevede eliminarea pensiilor speciale.
Totuși, spune Vasile Dîncu, pensiile încasate de foști militari și polițiști sunt pensii de serviciu, ci nu pensii speciale.
„Acolo erau trecute pensiile militare, la categoria pensii speciale. Acestea sunt pensii de serviciu, nu sunt pensii speciale. Majoritatea statelor NATO au acest tip de pensii, ele nu sunt pensii speciale.
Noi vom lucra cu Comisia, însă dacă e nevoie vom merge și la Bruxelles cu domnul ministru Bode. În PNRR nu sunt trecute pensiile militare, ele sunt încadrate așa de niște funcționari, nu de Comisia Europeană”, a declarat Vasile Dîncu.