La 91 de ani, bunica Elena renunță la mâncare pentru facturi!

Mulți români se plâng că facturile la gaze pe care le-au primit sunt foarte mari, că s-au dublat sau chiar triplat față de alte luni.

Problema principală a acestei ierni se pare că o reprezintă chiar facturile, pentru că foarte mulți români se întreabă de

unde să mai scoată atâția bani din buzunar.

Oficialii au promis, acum ceva timp, reduceri, compensări și facilități, dar se pare că facturile n-au ținut cont de acele promisiuni, iar atunci când au venit, românii au avut un șoc.

Bunica Elena stă în frig de zile bune
Asta se întâmplă și pentru o bătrânică, de 91 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, care stă de zile în șir în frig. Bunica Elena a renunțat la încălzirea pe lemne și a optat pentru centrală. Nu avea să știe că factura la gaze o să vină uriașă pentru buzunarul ei.

Bătrâna împlinește 91 de ani în câteva zile și va petrecea acea zi cu nepoata ei, acasă. Femeia are în casă 17 grade, asta pentru că luna trecută, factura la gaze a venit jumătate din pensia ei. Bătrână se încălzea pe vremuri, cu ajutorul sobei pe lemne, însă de ceva timp s-a lăsat convinsă de vecini și a optat pentru o centrală pe gaze. Nu avea să știe că o să-i vină aproape 900 de lei de plată, doar pe o lună, în condițiile în care pensia ei este de 1800 de lei,

iar 300 de lei dă pe medicamente.
„Stau și mă gândesc și nu dorm toată noaptea și mă gândesc de unde scot atâţia bani”, a spus bunica Elena. „O zi mâncăm, una nu”, a mai spus bătrâna, pentru Antena 3.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a anunțat, marţi, că 80% din consumatorii casnici au beneficiat de compensare şi plafonare la facturile de energie electrică și în jur de 60% la factura la gaze natural. Ministrul a precizat faptul că aşteaptă raportul ANPC, în legătură cu furnizorii care nu au emis facturile cu compensare şi plafonare. Pentru cei care nu au respectat legea se poate ajunge și la ridicarea licenţei.