L-au ucis! Doliu imens în Ucraina!

Pilotul militar cunoscut și ca “Fantoma din Kiev”, care a doborât peste 40 de avioane rusești, a murit în timpul luptei.

Maiorul Stepan Tarabalka, în vârstă de 29 de ani, pilota un MiG-29 când a fost doborât de forțele ruse, pe 13 martie. Tânărul era tatăl unui băiețel de opt ani.

Militarul a devenit celebru în toată lumea după ce a distrus șase avioane rusești în prima zi a invaziei, după cum arăta un videoclip postat de guvernul ucrainean.

Ulterior au apărut speculații conform cărora “Fantoma din Kiev” și numărul său uimitor de ucideri ale inamicilor erau un mit creat de guvern pentru a inspira curaj în rândurile luptătorilor, scrie dailymail.co.uk.

“Oamenii îl numesc Fantoma din Kiev. Și pe bună dreptate – acest as al UAF (Forțele Aeriene Ucrainene) domină cerurile capitalei și țării noastre și a devenit deja un coșmar pentru aeronavele rusești invadatoare.”, spunea Guvernul din Ucraina.

Rusia face o nouă victimă! Anunțul momentului venit chiar din SUA
Un fost soldat american a fost ucis în această săptămână în timp ce lupta alături de forţele ucrainene, au declarat membrii familiei sale.

Willy Joseph Cancel, un tânăr în vârstă de 22 de ani lucra pentru o firmă militară privată când a fost ucis luni. Compania îl trimisese în Ucraina, iar el era plătit în timp ce se lupta acolo, a declarat mama lui, potrivit CNN.

Cancel, un fost soldat în Marina americană, potrivit mamei sale, s-a înscris să lucreze pentru o companie militară privată, pe lângă jobul său cu normă întreagă ca ofiţer de corecţie în Tennessee, cu puţin timp înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, a spus mama americanului.

“Credea în ceea ce luptă Ucraina”