Klaus Iohannis, mesaj la adresa NATO: „Avem încredere deplină în capacitatea NATO de a face faţă oricăror ameninţări şi provocări”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că are încredere că alianța NATO va face faţă oricăror ameninţări şi provocări, prezente sau viitoare.

„ Dragi militari, Voi sunteţi expresia concretă a hotărârii noastre, ca Aliaţi, de a colabora şi de a ne coordona pentru a îmbunătăţi securitatea noastră comună. Avem deplină încredere în dumneavoastră şi în capacitatea Alianţei de a face faţă oricăror ameninţări şi provocări, prezente sau viitoare! Vă doresc succes în misiunile pe care le veţi îndeplini!

”, a afirmat Klaus Iohannis, vineri la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”.
Regele Belgiei, vizită în România
Acestea l-a întâmpinat la Baza Aeriană pe regele Belgiei, Philippe.

El i-a mulţumit regelului Belgiei pentru contribuţia importantă a militarilor belgieni la prezenţa NATO în România.
Citeste si: Oamenii legii din Germania ar fi sustras de la un cerșetor român suma de 1.000 de euro

„ Majestatea Voastră, vă adresez mulţumirile României pentru contribuţia importantă a militarilor belgieni la prezenţa NATO din ţara noastră. Împreună suntem mai puternici şi mai eficienţi în efortul nostru comun de a consolida securitatea spaţiului euroatlantic şi siguranţa cetăţenilor noştri! Bine aţi venit în România! ”, a conchis şeful statului.

Klaus Iohannis s-a întors în România, după vizita sa în Kiev, unde a mers alături de președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz și prim ministrul Italiei, Mario Draghi.Aceștia au vorbit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și au vizitat mai multe locuri din țara bombardată de ruși.