Klaus Iohannis: „Cum ar fi să ne trezim în octombrie cu valul 4? Virusul evoluează”

Președintele Klaus Iohannis avertizează cu privire la riscurile unui posibil val 4 al pandemiei, în toamnă, în condițiile

în care numărul românilor care se vaccinează anti-COVID scade în mod îngrijorător.

Klaus Iohannis a lansat, joi, un semnal de alarmă cu privire la riscurile legate de evoluția virusului- vedem de la o lună la alta cum apar noi forme de coronavirus, a spus șeful statului, iar în absența vaccinării România riscă să treacă printr-un val 4 al pandemiei, în octombrie sau noiembrie.

” Cum ar fi să vaccinăm doar puțină lume și să ne trezim în octombrie sau noiembrie cu un al patrulea val, fiindcă virusul evoluează. Vedem că apar, la o lună, două, noi forme, mai agresive. Părerea mea sinceră este că fiecare român ar face bine să se vaccineze dacă nu vrea să ajungă la spital”, a declarat Klaus Iohannis, joi, de la Bruxelles.

Iohannis: „Noi, practic, am oprit pandemia”
Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliștii prezenți la Bruxelles despre încetinirea campaniei de vaccinare în România și despre posibilitatea unui val 4 al pandemiei, în toamnă.

„Noi, practic, am oprit pandemia. Acum, însă, prin faptul că avem așa puține cazuri nu mai avem un interes foarte mare pentru vaccinare.