Klaus Iohannis, apel către toți părinții! Ce spune președintele despre condițiile în care noul an școlar va începe

Klaus Iohannis a convocat joi, 26 august, o ședință de lucru în vederea începerii noului an școlar, la care au luat parte ministrul Sănătății și ministrul Educației.

Klaus Iohanni, apel către toți părinții! Ce spune președintele despre noul an școlar

Klaus Iohannis a convocat ședința de lucru la Palatul Cotroceni, la care au participat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în vederea stabilirii măsurilor care urmează să fie luate pe fondul creșterii infectărilor cu coronavirus.

”Am convocat astăzi o întâlnire de lucru cu ministrul Sănătăţii şi cu ministrul Educaţiei pentru a discuta măsurile care urmează să fie luate pe fondul unei noi creşteri a infectărilor cu coronavirus.

Ne aflăm în valul patru al pandemiei de COVID-19 şi am ţinut să discut cu cei doi miniştri, pe de o parte despre gradul de pregătire a sistemului medical, iar, pe de altă parte, despre începerea noului an şcolar.”, a precizat președintele României.
Președintele este de părere că efectele valului patru al pandemiei depinde direct de gradul de vaccinare a populației.

”Chiar zilele trecute, experţii din sănătate au făcut publice o serie de analize din care rezultă că persoanele nevaccinate constituie majoritatea covârşitoare a cazurilor de infectări cu SARS-CoV2 şi de decese din cauza COVID înregistrate în ultima

vreme în România. Nu există niciun dubiu că vaccinarea este principala măsură de protecţie împotriva îmbolnăvirii şi agravării bolii.”, a mai spus Iohannis.
Citeste si: România revine la restricții! La ce măsuri trebuie să ne așteptăm? Arafat a făcut anunțul

Klaus Iohannis: Fac un apel către părinţi, către personalul din învăţământ, să arătăm că ne pasă cu adevărat de şcoală
Președintele Klaus Iohannis a mai precizat că pentru a doua oră noul an școlar va începe sub spectrul pandemiei, însă, diferența este ca anul acesta elevii vor merge fizic la școală. Astfel, șeful statului face un apel către părinți și cadrele din învățământ în vederea desfășurării cursurilor în siguranță. Oficialul este de părere că vaccinarea este singura soluție în aceste momente.