Klaus Iohannis, anunț important despre armata română.

Războiul continuă în Ucraina, dupa două luni de la izbucnirea acestuia. În acest context, președintele a transmis un mesaj

important despre armata română, explicând că va urma să între într-un proces important de modernizare, pentru a fi pregătită pentru orice este mai rău.

Armata română se modernizează
Armata României va intra într-un „proces accelerat de modernizare a înzestrării”, așa cum a anunțat președintele țării

noastre. Klaus Iohannis susține că România trebuie să fie pregătită pentru orice, pentru tot ce este mai rău, având în vedere situația cu care se confruntă vecinii țării noastre.

Vezi și: Șeful statului, mesaj puternic în prima zi de Paște. Ce le-a transmis Klaus Iohannis românilor

Tot de la președinte aflăm că armata are în vedere și consolidarea capacității de apărare, care reprezintă o prioritate.

Statul român ia în calcul să majoreze cheltuielile pentru Apărare de la 2% la 2,5% din PIB începând de anul viitor.

„În aceste condiții, Forțelor Terestre le revine un rol important în creșterea capacității operaționale a armatei noastre,

fiind necesar un efort constant și susținut pentru instruirea intensivă și eficientă a unităților militare în condiții

complexe, inclusiv în mediu aliat. Totodată, se va intra într-un proces accelerat de modernizare a înzestrării, astfel încât să poată fi îndeplinite cu succes misiuni dintre cele mai complexe”, se arată în mesajul preşedintelui.

România, pregătită pentru tot ce este mai rău
Conducătorul statului susține că s-a decis consolidarea pe termen lung a posturii de descurajare și apărare pe Flancul

Estic al NATO, motiv pentru care armata trebuie să se pregătească intens. Aceste discuții au avut loc la summitul din Martie, unde s-au luat decizii importante pentru situații speciale.

Astfel, România este un principal sprijin pentru vecini, motiv pentru care se va organiza un grup de luptă al NATO chiar la noi în țară, pentru a asigura siguranța pe Flancul Estic al Alianței.

„România este și va continua să fie un important furnizor de securitate și stabilitate în Sud-Estul Europei, precum și la nivel euroatlantic”, a adăugat Klaus Iohannis.