Jurnalistă ucisă în direct. A fost lovită de gloanţe la o relatare live

Un alt reporter, Ali Samodi, care lucra pentru publicaţia palestiniană Al-Kuds, a fost rănit prin împuşcare în timpul aceloraşi confruntări de la Jenin.

UPDATE: Jurnalista Shireen Abu Akleh, de la postul de televiziune panarab Al-Jazeera, a fost ucisă

”probabil” de tiruri palestiniene şi nu israeliene, a afirmat miercuri premierul israelian Naftali Bennett, transmit AFP şi Reuters.

”Potrivit informaţiilor pe care le-am strâns, se pare că palestinieni înarmaţi, care au deschis focul de armă fără discernământ, sunt responsabili de moartea nefericită a jurnalistei”, a declarat Bennett.

El a precizat că Autoritatea Palestiniană a respins propunerea Israelului de a efectua o autopsie comună în acest caz.

”Foarte trist de vestea morţii jurnalistei palestiniene şi americane Shireen Abu Akleh”, a scris pe Twitter ambasadorul SUA în Israel, Tom Nides. ”Încurajez o investigaţie detaliată asupra circumstanţelor morţii ei şi ale rănirii a cel puţin unui alt jurnalist astăzi, la Jenin”, a adăugat el.

Într-o declaraţie citată de Reuters, armata israeliană a afirmat că forţe ale sale au ripostat după ”focuri de armă intense” la Jenin. Purtătorul de cuvânt Ran Kochav a declarat pentru postul de radio al armatei că Abu Akleh era apropiată de un grup de palestinieni înarmaţi care trăgeau ”imprecis”.

Jurnalista Shireen Abu Akleh, unul dintre cei mai cunoscuţi reporteri ai postului de televiziune panarab Al-Jazeera, a fost ucisă miercuri dimineaţă în timp ce relata despre confruntările între armata israeliană şi palestinieni în sectorul Jenin, din nordul Cisiordaniei, transmit agenţiile de presă Reuters, AFP şi DPA.

Alertă la graniţele României, Rusia aduce rachete de croazieră pe Insula Şerpilor
Ministerul Sănătăţii palestinian a anunţat că, în timpul ciocnirilor de la Jenin, bastion al facţiunilor înarmate palestiniene din nordul Cisiordaniei, jurnalista Shireen Abu Akleh a suferit o rană gravă la cap şi a decedat.

Un alt reporter, Ali Samodi, care lucra pentru publicaţia palestiniană Al-Kuds, a fost rănit prin împuşcare în timpul aceloraşi confruntări de la Jenin.