Joia din Săptămâna Luminată: tradiții și superstiții. Ce nu ai voie să faci

Joia din Săptămâna Luminată sau „Joia Rea”, de care oamenii se tem, vine cu câteva tradiții și superstiții care trebuie

respectate cu strictețe. Potrivit credințelor, este o zi răzbunătoare și rea, dacă nu se ține cont de anumite obiceiuri.

Motivul pentru care această zi poartă numele de „Joia Rea” este tocmai pentru că oamenii se tem de ea, știind că nu le va merge bine

dacă nu țin cont de tradiții. Există chiar și un ritual al morților care se practică și astăzi în unele locuri.

FANATIK îți spune care sunt tradițiile, obiceiurile și superstițiile care trebuie respectate în a patra zi din Săptămâna Luminată. Iate care sunt lucrurile pe care nu ai voie să le faci, sub nicio formă.

Joia Rea, prilej de sărbătoare. În această zi sunt „Paștile țigănești”
Joia din Săptămâna Luminată este o zi specială pentru rromii din România, pentru că aceștia sărbătoresc „Paștile țigănești”, o tradiție veche de șapte decenii. Această zi reprezintă un prilej de revedere cu rudele din țară și din străinătate, care vin să asiste la acest eveniment.

Tradiția spune că în această zi se „fură” fetele frumoase de către viitorii lor soți. Și obiceiul farmecelor legat de cununii s-a păstrat pentru ziua de Joi din Săptămâna Luminată, informează libertatea.ro. În olus, este și o zi în care se încearcă rezolvarea conflictelor din familie.