Joe Biden anunță cel mai negru scenariu: ”Vom trăi cu această inflaţie o vreme”

Liderul de la Casa Albă a avertizat că inflaţia din SUA ar putea dura ”o vreme”, după ce datele de vineri, 10 iunie, au demonstrat că presiunile asupra preţurilor sensibile din punct de vedere politic s-au intensificat în mod neaşteptat în ultimele săptămâni, notează Reuters.

”Vom trăi cu această inflaţie o vreme. Va scădea treptat, dar vom trăi cu ea pentru o vreme”, a fost mesajul transmis de Joe Biden la un eveniment de strângere de fonduri pentru partidul democrat în Beverly Hills.

Comentariile care aduc panică în rândul americanilor, pe care liderul SUA le-a făcut la un eveniment găzduit de magnatul miliardar al mass-media Haim Saban au venit în timp ce administraţia se confruntă cu o presiune tot mai mare înaintea alegerilor intermediare din data de 8 noiembrie, în
care este în joc controlul colegilor democraţi ai lui Biden asupra Congresului.

Biden susține că marile companii petroliere profită de pe urma inflației
Administraţia şi mulţi economişti au fost de părere iniţial că presiunile inflaţioniste vor fi ”tranzitorii”, atenuându-se pe măsură ce redresarea după pandemia de COVID-19 va continua.

Se pare că presiunile asupra preţurilor s-au extins la bunuri şi servicii suplimentare la nivel global, deoarece invazia armatei lui Vladimir Putim în Ucraina a redus rezervele de petrol şi alimente pe o piaţă globală deja tensionată.

Inflaţia de consum din Statele Unite ale Americii a atins un maximal al ultimilor 40 de ani, de 8,6%, în cele 12 luni încheiate în mai, preţul benzinei marcând un nivel record, în timp ce costul alimentelora crescut la rândul său, au prezentat datele Departamentului Muncii.