Intrarea României în spaţiul Schengen, votată de Parlamentul European. Lucian Bode: “Îndeplinim toate condiţiile”

Intrarea României în spaţiul Schengen, votată de Parlamentul European. Lucian Bode: “Îndeplinim toate condiţiile”. Toate amănuntele despre decizia istorică, un pic mai jos.

Decizie istorică. Parlamentul European a votat intrarea României în Schengen. Ce mai urmează

Intrarea României în spaţiul Schengen a fost votată de Parlamentul European. Parlamentul European a adoptat, joi, cu 505 voturi pentru, rezoluţia referitoare la Raportul anual privind funcţionarea spaţiului Schengen.

”A sosit momentul ca România, Bulgaria şi Croaţia să adere la Schengen”, a declarat comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson, înainte de votul din plenul legislativului european.

CE vrea un spaţiu Schengen mai puternic
De curând, CE a propus o strategie către un spaţiu Schengen mai puternic şi mai rezilient şi a cerut Consiliului să ia o decizie cu privire la eliminarea controalelor pentru România, Bulgaria, Croaţia, precum şi integrarea lor în spaţiul Schengen, informează Mediafax.

Acum, pentru ca România şi Bulgaria să intre în spaţiul Schengen este nevoie de aprobarea Consiliului European.

Ce spune Parlamentul European
”Luând în calcul numeroasele sale solicitări de aplicare integrală a dispoziţiilor acquis-ului Schengen în Bulgaria şi România, solicită insistent Consiliului să-şi onoreze angajamentul, să ia imediat decizia de a elimina controalele la frontierele interne terestre, maritime şi aeriene şi să permită acestor ţări să se alăture, cu drepturi depline, spaţiului de liberă circulaţie fără controale la frontierele interne.

Parlamentul European este pregătit, atunci când este consultat de Consiliu în conformitate cu articolul 4 din Actul de aderare, să-şi exprime opinia cu privire la aplicarea integrală a dispoziţiilor acquis-ului Schengen în Croaţia.