Incident grav în județul Neamț. Un pod peste râul Siret pe care se aflau două autoturisme s-a prăbușit

Incident grav în județul Neamț. În urmă cu puțin timp a avut loc un incident grav pe podul peste râul Siret, din județul Neamț. Două autovehicule se aflau pe pod la momentul prăbușirii. Potrivit primelor informații, o persoană a fost rănită.

Incident grav în județul Neamț. Un pod peste râul Siret pe care se aflau două autoturisme s-a prăbușit
Update 16:15. La fața locului au fost chemați scafandrii pentru a căuta alte victime. Totuși, un martor ocular, un cioban aflat în zonă, a povestit că nu a văzut alte mașini pe pod în momentul prăbușirii. Autoritățile fac acum cercetările necesare la fața locului.

Update Soferul rănit în urma prăbușirii a fost transportat de urgență la spital, iar acum se află în grija medicilor. Potrivit Antena 3, bărbatul se află în stare stabilă. Salvatorii au reușit să îl scoată la timp pe cel de-al doilea șofer. Podul a intrat în reparații in 2020 și a fost dat în folosire în 2021.

Potrivit ISU Neamț, un pod peste râul Siret s-a rupt între Sagna și Luțca, iar în momentul dezastrului două mașini se aflau pe pod. Un autocamion și o autoutilitară au luate prin surprindere. Conform primelor informații, în urma evenimentului a rezultat o victimă. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 50 de ani care a primit îngrijiri medicale.

Imediat, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Poliției municipiului Roman și Serviciului Rutier Neamț. Participanții la trafic sunt șocati de cele intâmplate, mai ales că podul a fost inaugurat in urmă cu un an.

Podul a fost recent dat in folosință, după lucrări care au costat milioane de euro și a durat peste un an de zile. În timpul lucrărilor, Ionel Arsene a vizitat șantierul, afirmând că este una dintre cele mai mari și importante investitii de CJ Neamț în județ. 8 milioane de lei a costat refacerea podului.