Încă o lovitură pentru Vladimir Putin din partea Germaniei. Ministrul Apărării: „UE trebuie să discute interzicerea importurilor de gaze din Rusia, după atrocitățile de lângă Kiev”

Uniunea Europeană trebuie să discute despre interzicerea importurilor de gaze ruseşti, după ce forţele ruse au fost

acuzate de comiterea de atrocităţi în apropiere de Kiev. Declaraţia tranşantă aparţine ministrul german al Apărării,

Christine Lambrecht, care susţine că „astfel de crime nu trebuie să rămână fără răspuns”.

Încă o lovitură pentru Vladimir Putin din partea Germaniei. Ministrul german al Apărării vrea interzicerea importurilor gazor ruseşti în Uniunea Europeană.

„Trebuie să existe un răspuns. Astfel de crime nu trebuie să rămână fără răspuns”, a declarat Christine Lambrecht, într-un interviu acordat postului public ARD, potrivit News.ro.

Încă o lovitură pentru Vladimir Putin din partea Germaniei. Ministrul Apărării: „Cei responsabili pentru aceste crime de

război trebuie trași la răspundere”
Christine Lambrecht a subliniat că miniștrii UE vor trebui acum să discute despre o interdicție.

De asemenea, ministrul de Externe, Annalena Baerbock, a cerut duminică sancțiuni mai dure împotriva Moscovei, însă nu a menționat sectorul energetic.

„Cei responsabili pentru aceste crime de război trebuie trași la răspundere. Vom înăspri sancțiunile împotriva Rusiei și vom ajuta și mai mult Ucraina să se apere”, a spus ea pe Twitter.

Potrivit sursei citate, Uniunea Europeană lucrează la sancțiuni suplimentare de ceva timp. În schimb, comisarul pentru Economie, Paolo Gentiloni, a subliniat sâmbătă că orice măsuri suplimentare nu vor afecta sectorul energetic.

Ucraina a declarat sâmbătă că a preluat controlul complet asupra regiunii Kiev pentru prima dată de când Rusia și-a lansat invazia pe 24 februarie.

Primarul din Bucea, un oraș eliberat la 37 km nord-vest de capitală, a declarat că 300 de locuitori au avut fost ucis de armata rusă.

Ministerul rus al Apărării a negat acuzația, spunând că imaginile și fotografiile care arată cadavrele din Bucea sunt ”încă o provocare” a Kievului.

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut, într-o declarație, organizațiilor internaționale precum Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) să li se permită accesul în zonele afectate pentru a documenta în mod independent ceea ce el a descris drept atrocități.