În sfârșit, veste bună în toată nebunia cu pandemia:

Toți tânjim după prima zi de după “Apocalipsa COVID“, orice ar mai fi însemnând asta, dar clar că e ceva fără tot ce înseamnă acum:

fără teama de boală, fără nesfârșita criză sanitară, ba chiar inclusiv fără crizele de intoleranță care ne mai izbucnesc în față. Cum ajungem acolo?

Păi, vaccinarea este soluția științifică principală. Și acum vine și vestea bună complementară: prevenția cu tratamentul cu anticorpi e chiar eficientă.

Combinația de anticorpi sintetici contra Covid-19 dezvoltată de Regeneron reduce riscul de infecție simptomatică cu coronavirus cu 81% la cei aflați în aceeași casă cu o persoană infectată cu noul coronavirus, anunță astăzi Roche, companie parteneră a producătorului Regenerer.

Într-un comunicat citat de agenția Reuters, Roche spune că ”Administrarea subcutanată de casirivimab și imdevimab reduce riscul de infecții simptomatice cu 81% la cei care nu erau infectați când au intrat în cadrul testului clinic (…) În plus, persoanele tratate cu casirivimab și imdevimab care totuși au dezvoltat o infecție simptiomatică, au ajuns să nu mai aibă simptome după o săptămână, spre deosebire de trei săptămâni, cum a fost cazul celor care au primit placebo”