În plin război, Laura Codruţa Kovesi a mers personal în Ucraina. Ce protocol de lucru a încheiat cu Parchetul General de la Kiev

În plină criză și situație de război, Laura Codruţa Kovesi a mers personal în Ucraina.

Ce a făcut Laura Codruţa Kovesi în Ucraina
Procurorul-şef european Laura Kovesi şi procurorul european Juraj Novocký s-au întâlnit vineri dimineaţă cu procurorul general ucrainean Iryna Venediktova. În timpul vizitei lor în Ucraina, Parchetul European şi Parchetul General al Ucrainei au semnat un acord de lucru, potrivit unui comunicat oficial al instituţiei.

În cadrul întâlnirii, Kovesi a transmis colegilor ucraineni sprijinul Colegiului EPPO.

”Întreaga lume este martoră la suferinţa, disperarea şi distrugerea pe care războiul lansat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei le provoacă milioanelor de compatrioţi ai voştri. Suntem impresionaţi de exemplul dumneavoastră, de hotărârea Parchetului ucrainean de a continua să lucreze sub asediu, bombardat, în pragul anihilării. Suntem convinşi că tenacitatea şi curajul dumneavoastră se vor dovedi extrem de importante odată ce pacea va reveni în Ucraina. Investigaţiile dumneavoastră privind crimele de război şi crimele împotriva umanităţii comise în Ucraina vor fi esenţiale pentru a pune în mişcare roţile justiţiei internaţionale şi pentru a permite începerea procesului de vindecare a naţiunilor ucrainene şi ruse”, a transmis Laura Codruţa Kovesi.

Ce mesaj a transmis procurorul general ucrainean Iryna Venediktova
Procurorul general ucrainean Iryna Venediktova a transmis un mesaj Facebook.