Iată cât de frumoasă era în perioada ei de glorie și ce viață amoroasă complicată a avut

Cu zeci de ani în urmă, Gina Lollobrigida era un nume aflat pe buzele tuturor. Actrița italiană, despre care nu multă lume știe că a fost și sculptor și fotojurnalist, era în anii 50 – 60 la apogeul carierei sale. Pe 4 iulie, împlinește 95 de ani.

Cunoscută din filme ca ”Les Belles de nuit”,  ”Le Grand Jeu”, ” Venere Imperiale”, ” Buona Sera, Mrs. Campbell” și câte și mai câte, Gina era un adevărat sex-simbol internațional. A fost invitată să joace la Hollywood, însă a refuzat, preferând să apară în filmele europene. Până la urmă a jucat însă și în filme americane filmate pe ”bătrânul continent”. A fost chiar partenera lui Humphrey Bogart într-un film.

L-a intervievat în exclusivitate pe Fidel Castro

Când cariera ei nu a mai avut același avânt, Gina s-a reprofilat imediat pe fotojurnalism și sculptură, dovedindu-se talentată în ambele domenii. De altfel, e de notorietate faptul că a fost printre cei foatre puțini care l-au intervievat pe Fidel Castro.

Activistă pentru nenumărate cauze, actrița și-a vândut în 2013 colecția de bijuterii, banii obținuți, circa 5 milioane de dolari, donându-i pentru cercetarea în domeniul celulelor stem.

Folosește persoana a treia când vorbește despre ea

Lăsând la o parte toate realizările ei, Gina este o ființă controversată, iar una din ciudățeniile sale este faptul că se referă la ea folosind persoana a treia.

Cu o viață lungă, dăruită cu atâta frumusețe și aflată mereu în lumina reflectoarelor, Gina a avut și o viață amoroasă plină. În 1949, s-a căsătorit cu medicul sloven Milko Škofič. Au avut un copil, iar Milko a renunțat la meseria sa pentru a-i fi Ginei manager. Ce trei s-au mutat din Italia în Toronto, Canada, dar în 1971 au divorțat.

În 1968 a avut o relație extra-maritală de o noapte cu Christiaan Barnard, un medic sud-african și pionier în transplantul de inimă. În 1969, deja despărțită de soț, fără ca divorțul să fie finalizat, a fost logodită pentru o scurtă perioadă cu George Kaufman, care lucra în imobiliare, în New York, și era moștenitorul unei averi frumoase.