I s-a spus la ecografie că va naște opt copii, dar… surpriză! A născut zece!

O femeie din Africa de Sud ar fi născut 10 copii, în ceea ce ar fi un nou record mondial, transmite BBC.

Soțul lui Gosiame Thamara Sithole spune că au fost uimiți de decupleți, după ce scanările au arătat doar opt în pântece.

“Sunt șapte băieți și trei fete. Sunt fericit. Sunt emoționat. Nu pot vorbi prea mult”, a declarat soțul ei, Teboho Tsotetsi, pentru Pretoria News, după naștere.

Un oficial sud-african a confirmat nașterile pentru BBC, însă un alt oficial a declarat că încă nu au văzut bebelușii.

Un membru al familiei, care nu a dorit să fie identificat, a declarat pentru BBC că doamna Sithole a avut 10 copii – cinci prin naștere naturală și cinci prin cezariană.

Un nou record mondial: a născut 10 copii
Guinness World Records a declarat pentru BBC că investighează cazul doamnei Sithole.

O femeie care a născut opt copii în SUA în 2009 deține în prezent recordul Guinness World Record pentru cei mai mulți copii născuți la o singură naștere care au supraviețuit.

Luna trecută, Halima Cissé, în vârstă de 25 de ani, din Mali, a dat naștere la nouă copii, care se pare că se simt bine la o clinică din Maroc.

Cele mai multe sarcini care implică un număr mare de copii se termină prematur, spune Rhoda Odhiambo, reporter de sănătate la BBC Africa.

Nașterile multiple care implică mai mult de trei copii sunt rare și sunt adesea rezultatul tratamentelor de fertilitate – dar în acest caz cuplul spune că a conceput în mod natural.

Doamna Sithole, în vârstă de 37 de ani, a născut anterior gemeni, care au acum șase ani.

Se spune că este sănătoasă, după ce a născut luni seară, în 29 de săptămâni de sarcină, la Pretoria.

Vorbind pentru Pretoria News în urmă cu o lună, doamna Sithole a declarat că sarcina ei a fost “grea la început” și că s-a rugat pentru o naștere sănătoasă, având multe nopți nedormite în care s-a îngrijorat de ceea ce urma să se întâmple.

“Cum vor încăpea în pântece? Vor supraviețui?”, s-a întrebat ea, dar a fost liniștită de medici că uterul ei se extinde.

Când s-a crezut că poartă opt fetuși, doamna Sithole a acuzat dureri de picioare, iar medicii au descoperit că doi dintre cei opt “erau în tubul greșit”.