Gina, o româncă din Italia, a salvat un italian care făcuse infarct, chiar în barul în care lucra.

Fără să stea vreo clipă pe gânduri, o româncă a salvat un italian care făcuse infarct, chiar în barul din Italia în care lucrează.

Craioveanca Gina Giorgiana Mustață, infirmieră de profesie, a resuscitat un

carabinier pensionat, care și-a pierdut conștiența după ce s-a lovit cu capul de un colț al tejghelei. Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, a fost la un pas de moarte, însă intervenția promptă a infirmierei românce i-a salvat viața.

Infirmiera Gina Giorgiana Mustață are 31 de ani și lucrează într-un bar din localitatea Aosta din Italia. În urmă cu trei săptămâni, un carabinier pensionat a venit în local ca să bea o cafea.

Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, nici nu apucase să ducă ceașca la gură că s-a prăbușit, lovindu-se cu capul de un colț al tejghelei, informează gazetaromaneasca.com.

Sângele a început să curgă din rana de la cap, iar în câteva clipe i-a astupat căile respiratorii, a povestit Gina Giorgiana Mustață, care a sărit să-i acorde primul ajutor bărbatului.

„Nu mai simțeam pulsul. Acel bărbat avea fața cianotică. În mod evident era vorba de un infarct”, a mărturisit tânăra din Craiova.