Gigi Becali nu mai este proprietarul Palatului de la Piața Victoriei

Gigi Becali se concentrează din ce în ce mai mult pe latura spirituală. Spune că nu mai e preocupat atât de mult să dețină

case și mașini scumpe, iar pe lângă rugăciune și timpul petrecut în familie, fotbalul este activitatea care-i ocupă cel mai mult timpul.

Patronul de la FCSB a trecut la fapte. A vândut fetelor sale Palatul localizat la Piața Victoriei, estimat la 10 milioane

de euro, unde obișnuiește să susțină conferințe de presă. Cristina, Alexandra și Teodora Becali sunt noile proprietare.

Dacă de multe ori fotbalul este un fel de loterie, unde Becali reușește să vândă pe sume importante jucători, dar trăiește și cu emoții, același lucru nu se poate spune și despre compania sa de construcții, Arcom, care nu duce lipsă de lucrări.

„Se zice că mama înțelepciunii este aducerea aminte de moarte și ziceam: cum să-mi aduc aminte de moarte? O să ziceți ‘Bă, ăsta e nebun!’. Da, dar e mama înțelepciunii, Eu în fiecare zi mă gândesc numai la moarte și dacă mă gândesc la moarte nu mai mă interesează să fac.

Păi, dacă eu mor oricum, de ce să fac bogății? Pentru ce să mă gândesc la toate nemuririle dacă mor? Că el, vrăjmașul, cea mai mare șmecherie a lui este grija de multe, ca să-ți împrăștie mintea. Dacă el îți împrăștie mintea de multe … eu de-aia le vând și nu mai am treabă și le dau toate, la copii.

Țin Steaua, Arcomul, două care sunt mari, celelalte nu mă mai interesează, lucruri mici. Palatul e la fete, le-am dat la fete. Eu grijă de multe nu mai vreau. Când e grijă de multe asta e, vrăjmașul, împrăștie mintea, când o împrăștie nu mai poți s-o ții la Dumnezeu că o împrăștie el colo-colo. Eu vreau la Hristos să am mintea”, a declarat Gigi Becali la România TV.

Istoria Palatului deținut de fetele lui Gigi Becali, în centrul Bucureștiului
La un moment dat, Palatul lui Gigi Becali a funcționat ca un fel de hotel pentru măicuțe, potrivit lui Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF. Imobilul a fost construit de avocatul Iancu Manu, în 1915 și reprezintă o copie a Palatului Biron din Paris, construit în perioada 1727-1732, care în prezent este hotel și găzduiește Muzeul Rodin.

În 1948, clădirea a fost naționalizată de comuniști și a devenit locuința premierului petru Groza, până în 1958, data morții fostului politician. După Revoluție, moștenitorii lui Max Auschnitt, ultimul proprietar al Palatului, au reintrat în posesia imobilului, pe care l-au vândut în 2006 lui Gigi Becali pentru 7 milioane de euro.