Gestul impresionant făcut de un preot din Constanța. Toți cei prezenți l-au judecat

Gestul impresionant făcut de un preot. Un preot din Constanța le-a dat o lecție de viață celor prezenți. Deși, inițial acesta fusese aspru judecat de oameni, gestul său i-a emoționant pe toți.
Este vorba despre povestea unui preot care nu a ținut cont că este judecat de persoanele din jur, dar în schimb le-a oferit acestora o adevărată lecție de omenie.
Gestul impresionant făcut de un preot din Constanța. Un preot din Constanța i-a impresionat pe clienții de la un fast-food, inclusiv pe angajatorii acestuia.
Gestul său emoționant i-a lăsat mască pe cei din jurul său, dar mai mult decât atât, preotul i-a învățat o lecție. Întregul eveniment a fost povestit pe Ortodoxia.me, de către Preotul George Mihai Hrițuleac, iar finalul cu siguranță te va surprinde.
În urmă cu câteva zile, un preot a fost văzut în centrul vechi din Constanța, în timp ce aștepta la o coadă la un fast-food. Acesta era îmbrăcat în reverandă, iar un grup de tineri l-au observat și au început să-l critice, pentru că preotul ar trebui să țină post în această perioadă de sărbători.
Cu toate că i-a auzit, preotul nu spunea nimic. Ajuns la casă, acesta i-a cerut vânzătoarei un kebab cu de toate. Pregătită să-i dea comanda, vânzătoare a spus câteva cuvinte ironice. „- Ce, părinte, ți-e foame rău?”, spuse doamna cu obrăznicie. „Îți fac cum fac la toată lumea.
Dacă ți-e foame tare, ia-ți două.” Auzind cele spuse, preotul i-a mai cerut un kebab la pachet. „- Cred că unul ar fi suficient pentru acum, dar mai puneți unul la pachet, vă rog!” replică părintele, cu același zâmbet pe față.
Ce a făcut părintele cu mâncarea
După ce preotul i-a mai cerut vânzătoarei încă un kebab, aceasta le-a pregătit pentru amândouă. Pe unul l-a pus pe tavă, iar pe cel de-al doilea l-a pus într-o pungă, pentru a-l mânca mai târziu.
După ce a achitat nota de plată, părintele a ieșit cu pachetul afară, și într-un colț mai îndepărtat al terasei deschisă de fast-food, aștepta un copil îmbrăcat cu haine rupte și murdare.
În acel moment, preotul i-a așezat tava în față, i-a oferit punguța cu celălalt kebab și sărutându-l pe frunte, a plecat în treaba lui.
Ei bine, în acel moment, toți cei care l-au judecat aspru, au primit o lecție de la preotul din Constanța. Atât femeia, cât și tinerii, au amuțit.
Astfel, spune, preotul George Mihai Hrițuleac, părintele care i-a cumpărat de mâncare unui copil al străzii, le-a demonstrat tuturor că nu trebuie să judeci un om înainte de a-i cunoaște intențiile.
„Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura.” (Matei 7:1-2).
De asemenea, preotul Hrițuleac spune că orice dezamăgire este o faptă bună, un serviciu, și că trebuie să le mulțumim celor care îi dezamăgesc pe alții.
„Şi orice dezamăgire este o faptă bună, un serviciu, să pupăm mâna celui care ne dezamăgeşte, să îl pupăm pe obraji, să-i mulţumim frumos, să-l punem şi pe acatist vreo zece ani şi să ne despărţim!„.