George Simion cere medicamente anti-COVID în farmacii.

George Simion cere de urgență introducerea în farmacii a medicamentelor care pot salva vieți și implicit, pot împiedica

suprasolictarea spitalelor, pe fondul valului 5 COVID.

Pentru a fi mai convingător, liderul AUR s-a deplasat acasă la ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în Râșnov.

Copreședintele AUR a bătut la ușă, dar nimeni nu i-a răspuns.

„Domnul Alexandru Rafila nu ne primește într-o audiență.

Vine acum valul și-mi ia calul, vine valul 5 și în continuare, nu se găsesc antivirale în farmacii. Și o să putem considera că cei care nu asigură antivirale în farmacii (…), toată gașca este formată din criminali.

Așa că, apelul nostru pentru ministrul Sănătății, din partea tuturor râșnovenilor care au venit în fața casei, o casă frumoasă la numărul 74, băgați antivirale în farmacii și acceptați o întrevedere între AUR și ministrul Sănătății, să vedem ce se face concret ce se face în afară de amenințarea ‘vă vaccinați sau muriți!’.

Lumea științifică propune și alte soluții. Implementați-le, domnule ministru!”, a transmis George Simion.

Ce se întâmplă cu tratamentele anti-COVID promise pentru români
Alexandru Rafila a preluat mandatul de ministru al Sănătății la finalul lunii noiembrie. Acesta și-a luat angajamentul că PSD va încuraja testarea extinsă și accesul populației la antivirale.

Până în prezent nu a fost comunicat de la Guvern o strategie clară cu privire la administrarea antiviralelor, pentru a împiedica anumite categorii vulnerabile să nu mai ajungă pe patul de spital și apoi să moară. Implicit, până acum nu s-a derulat vreo campanie de comunicare din partea Guvernului, pe această temă, a accesului populației la medicamente anti-COVID.