Fost coleg al lui Vladimir Putin la institutul de contra-spionaj:

Serghei Jirnov, un fost spion rus din KGB care s-a refugiat în Franța acum aproape 30 de ani, a susținut că președintele \

rus Vladimir Putin a fost declarat inapt pentru contra-spionaj de Institutul Andropov din Moscova, instituția care

pregătea elita spionajului rus, pentru că nu era capabil să evalueze consecințele deciziilor sale.

Jirnov și Putin au fost colegi la institut.

Serghei Jirnov, despre Vladimir Putin

„La finalul anului de studiu, instructorii l-au declarat inapt pentru că l-au considerat incapabil să evalueze corect

deciziile pe care le lua și consecințele acestora asupra sa și asupra KGB. A fost retrimis la Leningrad (Sankt Petersburg)

înainte de a fi trimis în Republica Democrată Germană, și a fost ofițer de legătură într-un oraș de provincie.

Pentru noi, spionii din KGB, ăsta era un post lipsit de importanță”, a spus fostul spion Serghei Jirnov, pentru Le Figaro.

Jirnov a mai afirmat că în KGB Putin și-a format anturajul care l-a ajutat să preia puterea.

Zelenski: Putin vrea să distrugă toată Europa

Recent, într-un interviu pentru publicația germană Die Zeit, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a subliniat, din nou, că Vladimir Putin nu se va opri la țara sa și intenționează să atace și alte state.

„Occidentul cumpără încă petrol şi gaze ruseşti. Companiile occidentale încă operează pe piaţa rusă. Da, există sancţiuni şi suntem recunoscători pentru asta, însă suntem expuşi unui atac care seamănă cu cel de-al Doilea Război Mondial. Acesta este motivul pentru care sancţiunile trebuie înăsprite şi mai mult”, a spus Zelenski.

Acesta a explicat și de ce amenințarea lui Putin cu armele nucleare e doar „o cacealma”: „Una este să fii ucigaş şi alta este să te sinucizi. Folosirea de arme nucleare înseamnă sfârșitul ambelor tabere. Mai degrabă, ameninţarea lui Putin arată o slăbiciune. Sunt sigur că Rusia este conştientă de consecinţele catastrofale ale oricărei încercări de a folosi arme nucleare”.

Sâmbătă a avut loc o discuție între Vladimir Putin, președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz. La final, oficialii francezi au susținut că Putin nu a dat niciun semn că ar vrea să pună capăt războiului.