Florin Cîțu, premierul interimar, anunță noi restricții! Accesul în magazine s-ar putea face doar pe baza certificatului verde

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, joi, după ședința de Guvern, ca ia în calcul introducerea certificatului verde în toate activitățile economice.

Florin Cîțu, premierul interimar al României, anunță noi restricții! Accesul în magazine s-ar putea face cu certificatul verde
Premierul demis a fost întrebat după ședința de Guvern, care a avut loc joi, 14 octombrie, dacă ia în calcul carantinarea Bucureștiului și județului Ilfov pentru două săptămâni. Cîțu a răspuns clar și concis: ”Nu în acest moment. Și anul trecut a fost această discuție și nu a funcționat”.
Totodată, premierul interimar a precizat că ia în calcul alte măsuri pentru a combate răspândirea virusului, iar una dintre acestea ar fi introducerea certificatului de vaccinare în toate activitățile economice.

”Dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătății este acela de a cere certificatul verde pentru toate activitățile economice în care intrăm în contact cu persoane.

Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult.

Nu am discutat despre a reduce numărul orelor de funcționare în weekend pentru activități economice. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e un pas important, ne gândim la acest lucru”, a precizat Cîțu.