Fără restricții în Anglia! Boris Johnson a făcut anunțul oficial

Marea Britanie se numără printre statele cele mai afectate de pandemie. Au fost impuse restricții dure, au fost luate

măsuri importante pentru a preveni răspândirea virusului, dar se pare că autoritățile s-au răzgândit:

Boris Johnson pune
capăt restricțiilor.

Majoritatea restricțiilor vor fi ridicate
Deși situația din Marea Britanie este una dificilă, Boris Johnson a luat o decizie radicală, înlocuind obligațiile cu recomandării. Prim-ministrul britanic a anunţat miercuri că la 27 ianuarie se va pune capăt majorităţii măsurilor introduse pentru a limita răspândirea rapidă a variantei Omicron a noului coronavirus.

Vezi și: Raed Arafat face anunțul momentului! Totul despre noile restricții din România

Mai exact, din data de 27 ianuarie, masca de protecție nu va mai fi obligatorie, ci va rămâne la alegerea fiecăruia dacă își acoperă nasul și gura. În plus, englezii nu vor mai lucra de acasă dacă pot reveni la munca fizică și vor avea acces în cluburi și fără certificat verde. Totuși, telemunca rămâne recomandată și va fi la alegerea patronilor în ce regim își vor desfășura angajații activitatea.

„În condiţiile în care COVID devine endemic, trebuie să înlocuim obligaţiile legale prin sfaturi şi recomandări”, a explicat premierul.

Fără izolare pentru infectații cu covid
Una dintre cele mai șocante măsuri la care se va renunța este izolarea pentru bolnavi. Astfel, o persoană care are un test pozitiv la infectarea cu covid nu va mai trebui să se izoleze în mod obligatoriu, ci doar dacă vrea. Măsura nu va mai fi în vigoare din 24 martie.

De lunea viitoare se redeschid toate barurile, discotecile, toate locurile publice, iar evenimentele culturale se vor putea desfășura cu un număr mai mare de persoane. Până acum, doar trei familii diferite puteau să se întâlnească în spaţii închise, dar această limită va fi suspendată în doar câteva zile.

Deși situația este una în continuare dificilă, premierul a decis ridicarea restricțiilor. Nimeni nu se aștepta la asta, având în vedere că Marea Britanie este fruntașă la numărul de cazuri chiar și cu varianta Omicron. La fel s-a întâmplat și în Țara Galilor.