FĂRĂ PRECEDENT! KLAUS IOAHNNIS A DAT VESTEA BUNĂ PENTRU TOȚI ROMÂNII:

Președintele României s-a declarat mulțumit de modul în care decurge campania de vaccinare din țară și că, începând din această săptămână, se va renunța la birocrația din jurul vaccinării.

În ciuda acestui fapt, Klaus Iohannis a atras atenția asupra faptului că pandemia nu a dispărut, deși numărul de infectări, decese și internări din cauza COVID 19 este într-o scădere continuă de la o zi la alta.

Cu această ocazie, președintele a făcut un nou apel la vaccinare către români.

Președintele Klaus Iohannis a declarat în cursul zilei de astăzi că România stă „extraordinar de bine” în ceea ce privește derularea campaniei de vaccinare anti-COVID 19, dar și faptul că astăzi se va depăși pragul de 100.000 de persoane vaccinate într-o zi, potrivit Agerpres.

„Am intrat într-o fază nouă cu vaccinarea”, spune președintele
„Noi, în România, stăm extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare, în altă parte lucrurile sunt încă în organizare şi nu cred că sunt multe locuri unde cetăţenii se pot duce pur şi simplu la vaccinare”, a precizat şeful statului în urma vizitei de la centrul de imunizare anti-COVID aflat la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanţa.

Cu această ocazie, președintele a amintit că de la sfârșitul acestei săptămâni românii vor putea să meargă la centrele de vaccinare pentru a se imuniza fără să fie nevoie de o programare pe platforma online în prealabil.

„Am intrat, realmente, într-o fază nouă cu vaccinarea. Avem maratoane, avem centre deschise nonstop la spitalele militare, unde cei care doresc să se vaccineze se pot, pur şi simplu, prezenta şi se vaccinează. Am renunţat, practic, la toată birocraţia şi începând din această săptămână, din sfârşitul acestei săptămâni, toate centrele de vaccinare din toate localităţile din toată ţara sunt deschise pentru vaccinare fără preaviz, fără anunţ prealabil, fără înscriere pe platformă, oricine se poate prezenta direct la centru şi se poate vaccina. Suntem în situaţia foarte bună în care avem suficiente doze pentru a intra în această etapă”
Astăzi se vor vaccina peste 100.000 de persoane, Klaus Iohannis îndeamnă în continuare la vaccinare
Președintele a anunțat că vor avea loc mai multe acțiuni pentru promovarea vaccinării, dar și că astăzi se vor vaccina peste 100.000 de cetățeni.

„Sunt planificate centre cu prezenţă nonstop, 24 de ore, sunt planificate maratoane de vaccinare. Toate centrele vor fi deschise. Am aflat de la domnul colonel doctor Gheorghiţă că astăzi (n.r. joi) vom depăşi suta de mii de persoane vaccinate într-o zi şi vom ţine ritmul şi, dacă este nevoie, îl vom creşte, în aşa fel încât în cel mai scurt timp un număr mare de cetăţeni români şi cei rezidenţi aici să poată fi vaccinaţi”, a adăugat Iohannis.