Fabuloasa avere a lui Vladimir Putin. De la palate luxoase și până la o toaletă de 56.000 de euro

Averea lui Vladimir Putin ar fi de fapt secretul cel mai bine păstrat al Rusiei. Specialiștii au putut face estimări, însă cifrele reale par aproape imposibil de

găsit în acte sau declarații de avere. „Tot ceea ce aparține teritoriului Federației Ruse, Putin consideră a fi proprietatea sa”, declară un bancher rus exilat.

Averea lui Vladimir Putin a fost pentru mulți un mister. În timp ce unii sunt de părere că agoniseala sa depășește orice sumă pe care cineva ar putea să și-o închipuie, alții cred în cifrele declarate.

Forbes, sursa universal acceptată de informații despre averile celor mai celebri oameni de pe mapamond, l-a numit pe Vladimir Putin „cel mai bogat din lume”, dar nu oferă o estimare a averii sale nete.

Forbes se chinuie de peste 20 de ani să afle, însă este dificil deoarece, explică un purtător de cuvânt că reținerile sunt legate de faptul că „tot ceea ce

aparține teritoriului Federației Ruse, Putin consideră a fi proprietatea sa”, a declarat bancherul rus exilat Serghei Pugaciov pentru The Guardian (Pugaciov și-a câștigat în timp porecla de „bancherul lui Putin”).

El a spus că „orice încercare de a calcula valoarea netă a averii lui Vladimir Putin este o pierdere de timp. ​​”Este cea mai bogată persoană din lume până când nu va mai fi la putere”, a mai declarat el, potrivit townandcountry.

La cât este estimată averea lui Vladimir Putin. Ar fi de fapt cel mai bogat om din lume

Vladimir Putin câștigă în jur de 8,6 milioane de ruble pe an (149.000 de dolari) ca cel mai înalt funcționar în stat.

Salariul raportat al lui Putin în 2015 a fost de 8,9 milioane de ruble (aproximativ 137.000 USD, potrivit informațiilor oferite de Serghei Pugaciov după ce un

reprezentant al Biroului de presă și informare al președintelui Federației Ruse a răspuns: „Această informație nu are substanță. După cum probabil știți, declarațiile privind veniturile și proprietatea domnului Putin sunt publicate anual pe http://kremlin.ru/structure/administration/income-reports”.

CEO-ul Hermitage Capital Management, Bill Browder, a declarat Comitetului Judiciar al Senatului că, după părerea sa, președintele rus este „cel mai bogat om din lume”, cu o avere netă de 200 de miliarde de dolari.

Celebritynetworth.com are o estimare mai conservatoare: 70 de miliarde de dolari, ceea ce corespunde cifrei pe care analistul politic rus Stanislav Belkovsky a dat-o Biroului de Jurnalism de Investigație în 2012. Finanţatorul american Bill Browder a declarat pentru The Washington Post că averea președintelui rus este mai degrabă de 278,4 miliarde de dolari, în urma informațiilor apărute în 2017. Însă, specialiștii susțin că averea acestuia ar fi mult mai mare. Unele voci spun că Vladimir Putin ar fi de fapt cel mai bogat om de pe planetă, dar că ăși ascunde veniturile.