EXCLUSIV Spitalul Foişor, evacuat de urgenţă pentru a deveni suport COVID.

Spitalul Foişor, evacuat de urgenţă pentru a deveni suport COVID. Monica Pop: Bolnavii să meargă acum în faţa Ministerului Sănătăţii

„Ireal, eu cred ca este un film horror si va rog sa ma credeți ca bolnavii ar trebui sa mearga acum in fata Ministerului Sanatatii. Puteau să ia o aripă a spitalului şi restul să fie bolnavi de viroze si sa fie tratați, nu se poate asa ceva!

Minți patologice care pot sa inventeze asa ceva si dacă lumea sta sa suporte asa ceva nu se poate!”, a spus Monica Pop la România tv.

Raed Arafat a explicat că s-a luat această decizie deoarece în Bucureşti situaţia este una critică, nemaiexistând locuri libere la terapie intensivă.

”S-a luat decizia de a transforma Spitalul Foișor în spital suport covid. Situația este gravă în București. Azi a trimis la Iași, cu un avion al Armatei, 3 pacienți, din București.

Mâine dimineață spitalul trebuie să primească pacienți COVID. Unii pacienți sunt trimiși la alt spital, alții sunt externați, pentru că nu au probleme. Normal că trebuie să evacuăm. Ordinul nu a fost transmis la ora 18:00, ci cu câteva ore mai devreme. Avem nevoie de paturile de terapie intensivă, sunt 21 de locuri acolo, erau ocupate doar jumătate. La Pipera nu putem să facem terapie intensivă, acolo e pentru cazuri ușoare. Deja am semnat ordinele de detașare a personalului medical.