Evaluare Națională 2022. Iată subiectele de la Limba și literatura română

A început Evaluarea Națională 2022. Absolvenții claselor a VIII-a au susținut marți, 14 iunie 2022, prima probă din cadrul Evaluării Naționale de anul acesta. Ministerul Educației a anunțat că peste 155.000 de absolvenți ai clasei a 8-a s-au înscris pentru susținerea examenului.

Evaluare Națională 2022. Care au fost subiectele la prima probă

Emoții mari pentru elevii de clasa a VIII-a care au susținut marți, 14 iunie, prima probă din cadrul Evaluării Naționale. Potrivit Calendarului oficial, joi, 16 iunie, se va desfășura proba la Matematică, iar vineri, 17 iunie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă. Iată care au fost subiectele de la Limba și literatura română.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00, iar contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.