Este zi de doliu în televiziune. Un realizator TV a murit la 52 de ani

Momente cumplite pentru lumea jurnalistică. Raico Cornea a murit la 52 de ani. Jurnalistul a suferit un infarct.

Jurnalistul Raico Cornea a decedat. Bărbatul nici nu împlinise vârsta de 52 de ani. El a fost corespondent de război, videojurnalist, realizator, producător, redactor şef al Redacţiei Ştiri TVR Timişoara şi directorul canalului TVR 1. Raico era unul din cei mai importanţi membri ai comunităţii sârbe din Timişoara.

Citeste si: Este doliu în lumea televiziunii. O frumoasă prezentatoare TV a murit

Jurnalistul din Timișoara și-a dat ultima suflare, miercuri seara,
în urma unui infarct. El urma să împlinească luna aceasta vârsta de 52 de ani. În spatele lui se ascunde o carieră de aprope 30 de ani în presă și în televiziune.
Cine a fost Raico Cornea

Celebrul jurnalist Raico a realizat sute de reportaje şi filme documentare. El a fost videojurnalist, realizator, producător, redactor şef al Redacţiei Ştiri TVR Timişoara şi directorul canalului TVR 1.

Perioada glorioasă din cariera sa a fost atunci când a mers drept corespondent de război al TVR în fosta Iugoslavie.

Raico a fost autorul multor producţii tv, coautor al filmului „Peisaj dupa embargou” și laureat al premiului APTR (1997). A realizat filmele documentare: ”Sârbii din România”, ”Ucrainenii din Banat”, ”Dobrogea multiculturală”, ”Timişoara, o Europă în miniatură”, ”Timişul, splendoarea diversităţii etnice”, ”Banatul multicultural”, ”Evreii din Arad – 300 de ani”.

Realizatorul TV era membru în Consiliul de Administraţie al Socetăţii Române de Televiziune, ca reprezentant al minorităţilor. Bărbatul a fost numit in funcția de coordonator cu atribuţii de Director interimar al postului public, în 2017.

Raico Cornea se lăuda și cu titlul de fondator al Uniunii Jurnaliştilor din Mass-media Minorităţilor Etnice (UJMME).

Acesta a fost doctor în filologie-comunicarea, astfel a semnat şi cinci volume de reportaj, analiză şi beletristică.