Este alertă la Capul Midia! Mină marină, descoperită de un pescador românesc

Este alertă la Marea Neagră! O mină marină a fost descoperită la circa 80 de kilometri de Capul Midia. În această dimineață, în jurul orei 08:00, pescadorul românesc Olimpus 1 a făcut descoperirea.

Comandantul a alertat în cel mai scurt timp autoritățile. Iar o navă militară a Forțelor Navale Române s-a dus în misiune să cerceteze situația în largul Mării Negre, la circa 80 de kilometri de Capul Midia.

UPDATE 13.45 Mina a fost distrusă, anunță autoritățile marine de la Marea Neagră.

Alertă la Capul Midia! Mină marină descoperită de un pescador
Autoritățile sunt în alertă, după ce în această dimineață a fost descoperită o mină de război la doar 80 de kilometri de Capul Midia. Au fost anunțate imediat Direcția Hidrografica Maritima, MRCC, BREO.

”Mina a fost observată, în această dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10.
După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.
Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia”, au mai anunțat Forțele Navale Române.

Pescadorul OLIMPUS 1 va supraveghea mina până la sosirea unei nave a MApN.

”Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD), execută astăzi, 28 martie, o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 de mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă.