Eric Clapton, tragedie similară celei de la Ploiești, unde gemenii au căzut de la etaj și au murit: „Mă uitam la faţa lui frumoasă şi…”

Eric Clapton a trăit o tragedie similară celei de la Ploiești, unde doi copii gemeni, în vârstă de doi ani, au murit după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc.

Și dacă mama gemenilor era pe Facebook în timp ce copiii au căzut pe geam, în cazul lui Eric Clapton vina pentru moartea copilului său s-a împărțit între menajeră și soția lui.

În condiții similare tragediei de la Ploiești și-a pierdut viața și fiul de 4 ani și jumătate al chitaristului Eric Clapton. Băiețelul a murit în primăvara anului 1991, după ce a căzut de la fereastra unui apartament de la etajul 53 al unei clădiri din New York.

Micuțul Conor Clapton a căzut de la etaj în jurul orei 11 dimineața și a ajuns direct pe acoperișul unei clădiri vecine cu patru etaje, potrivit autorităților. Mama băiețelului, starul de televiziune Lori Del Santo, și menajera erau în apartament când s-a întâmplat tragedia.

Cu o zi înaintea morţii micuțului Conor, Eric Clapton l-a dus la circ, iar băiețelul de patru ani a fost atât de bucuros că tatăl lui îşi făcuse timp pentru el, încât Clapton i-a promis că îl va duce la grădina zoologică a doua zi.
La morgă, Clapton era încă în stare de şoc: „Mă uitam la faţa lui frumoasă şi mă gândeam că ăsta nu e fiul meu, e o greşeală”. Conor a fost înmormântat în cimitirul St. Mary Magdalen, din Rippley, Surrey, la un pas de şcoala lui Clapton şi de locul unde se născuse muzicianul.
Moartea băiatului l-a făcut pe Clapton să facă un alt pas important: să o contacteze pe fiica sa, Ruth, avută cu fostul manager Yvonne Kelly. Femeia i-a scris lui Clapton l-a scurt timp de la tragedie, iar muzicianul a hotărât că trebuie să fie un tată adevărat pentru Ruth, aşa cum ar fi vrut să fie pentru Conor.