Eliminare dureroasă pentru Simona Halep din cel mai elitist top. Românca nu se mai regăsește printre cele mai bogate jucătoare de tenis

Simona Halep a câștigat un premiu în valoare de 31.000 de dolari după ce a triumfat duminică la turneul WTA Melbourne 1.

Cu toate acestea, ea nu se mai regăsește printre cele mai bogate jucătoare de tenis.

Accidentările din ultimul an au afectat-o teribil pe sportiva din Constanța, lucru care se reflectă acum în conturile ei.

Halep, detronată în Topul celor mai bine plătite sportive la nivel mondial
Simona Halep este fără doar și poate una dintre cele mai de succes jucătoare de tenis aflate în activitate. Locul 15 mondial a reușit să se mențină, o bună perioadă de timp, foarte sus într-un top al banilor câștigați, însă veniturile ei s-au redus semnificativ după accidentarea la gambă, din cadrul turneului WTA 1000 de la Roma.

Jucătoarea de la malul mării se apropie de pragul de 38 milioane de dolari câștigate din tenis după ce și-a adjudecat cel de-al 23-lea titlu al carierei, la turneul din seria WTA 250 de la Melbourne.

Naomi Osaka a depășit-o pe Simona Halep în clasamentul celor mai bine plătite sportive la nivel mondial.

Sportiva care are în palmares patru titluri de Grand Slam a adunat 57,3 milioane de dolari pe parcursul ultimului an, majoritatea banilor provenind din contractele de publicitate pe care nipona le are cu diverse branduri.

Următoarele două locuri sunt ocupate de către alte două jucătoare de tenis. Este vorba despre surorile americane Serena şi Venus Williams, care au adunat 45,9 milioane dolari, respectiv 11,3 milioane

În topul dat publicităţii de Forbes mai figurează sud-coreeana Ko-Jin Yong (golf) – 7,5 milioane dolari, indiana P. V. Sindhu (badminton) – 7,2 milioane şi americancele Nelly Korda (golf) – 5,9 milioane şi Candace Parker (baschet) – 5,7 milioane dolari.

De menționat este că cinci dintre cele mai bine plătite zece sportive provin din lumea tenisului. Australianca Ashley Barty, liderul clasamentului WTA, figurează în acest clasament cu 6,9 milioane dolari.