Ea este românca care a murit sfâșiată de rechin în Egipt. Roxana Donisan era funcționară la Direcția de Finanțe din Suceava

Roxana a fost sfâșiată de colții unui rechin în Egipt. Femeia avea doar 40 de ani și avea o întreagă viață înainte. Din păcate, nimeni nu se aștepta ca vacanța mult dorită să aibă pentru suceveancă un sfârșit atât de tragic.

Roxana Donisan, în vârstă de 40 de ani era din Suceava și lucra ca funcționară la Direcția de Finanțe. Potrivit surselor jurnaliștilor de la monitorulsv.ro, românca își achiziționase două sejururi în Egipt, pentru a petrece o vacanță mai lungă.

Vacanța a avut pentru Roxana un final tragic

Conform unui comunicat al Ministerului de Extrene, Ambasada României la Cairo a fost înștiințată telefonic, la data de 3 iulie a.c., de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unei românce care se afla în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

„În acest context, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile competente egiptene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii decesului. Potrivit informațiilor transmise de autoritățile competente egiptene, în urma investigațiilor realizate, a reieșit că decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin.Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România”, se precizează în comunicat.

MAE a mai menționat că ambasada de la Cairo

nu a primit deocamdată alte solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român cu privire la acest incident, arătând că dialogul cu autoritățile egiptene și cu companiile de turism implicate continuă și că „ambasada este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale”.

„De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implică atacuri de rechin, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această țară în scop turistic să urmeze sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare”.

Roxana s-a stins din viață la doar câteva ore după ce, în același loc, un rechin a atacat o austriacă în vârstă de 68 de ani.