E total interzis. Restricții de ultimă oră pentru acești români

Valul patru al pandemiei de coronavirus a început să-și facă simţită prezența în România! Astfel, autoritățile au decis să impună restricții în mai multe localități din țară.

România este lovită de valul al pandemiei de coronavirus. Cazurile noi de infectări cu virusul nemilos au început să crească tot mai mult. Vineri, 3 septembrie, s-au înregistrat 1.520 de cazuri noi de COVID-19, din peste 43 de mii de teste efectuate.
Astfel, în localitățile în care rata de incidenţă a depășit 2 sau chiar 3 la mia de locuitori, autoritățile au aplicat restricții începând de astăzi.

Unde se vor impune noile măsuri?
Începând de azi, 4 septembrie, şi până pe 17 septembrie, într-o localitate din zona de munte a judeţului Vrancea sunt interzise mai multe activităţi atât în spaţiile deschise, cât şi în cele închise, cum ar fi participarea spectatorilor la competiţii sportive.

Organizarea de spectacole, concerte, festivaluri publice şi private, evenimente culturale sau activităţi recreative şi sportive sunt complet interzise.
Restricții aproape de București
Comitetul Judeţean pentru Urgenţe Ilfov a anunţat că, de astăzi, 4 septembrie, vor fi aplicate noi restricţii în Chiajna, pentru a limita răspândirea virusului, unde rata de incidenţă a infecţiilor cu noul coronavirus a ajuns la 2,12 la mia de locuitori.

Prin urmare, sunt interzise mitingurile, procesiunile, demonstraţiile şi alte activităţi de acest gen în spaţii deschise, precum şi cele în spaţii închise. Sunte permise cantonamentele, antrenamentele şi competiţiile sportive în condiţiile legii.

Citeste si: Bucureștiul se întoarce la restricții?! Prefectul Capitalei anunță ce măsuri vor intra în vigoare dacă incidența crește în următoarele zile

Participarea spectatorilor la aceste competiţii este permisă la 50% din capacitatea sălilor, cu distanţă de un metru între persoane.

Totidată accesul se face în baza dovezii de vaccinare completă sau testa negativ.
Cinematografele, spectacolele pot funcţiona la 70% din capacitate. Activităţile culturale în spaţiul liber aflat în administrarea instituţiilor de cultură se pot organiza pentru maximum 1.000 de persoane, cu asigurarea a 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană în parte şi cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Organizarea spectacolelor de tip drive-in sunt permise doar în condiţiile în care ocupanţii unei maşini sunt membri ai familiei, sunt vaccinate sau au test negativ RT-OCR nu mai vechi de 72 de ore.