E OFICIAL! VESTEA PE CARE O AŞTEPTA TOATĂ LUMEA: „RUSIA VA REDUCE DRASTIC ACTIVITATEA MILITARĂ ÎN UCRAINA”

Ministerul rus al Apărării a făcut anunțul care ar putea duce la sfârșitul războiului.

Conform declarațiilor acestuia, decizia a venit în urma negocierilor dintre miniștrii de externe ale celor două țări, care au avut loc la Istanbul.

Războiul dintre Rusia și Ucraina durează de mai bine de o lună.

Atenția întregului glob este concentrată pe acest conflict militar.

Țările din apropierea graniței invaziei stau într-o continuă tensiune, iar numărul persoanelor care fug din calea bombelor și rachetelor este în continuă creștere.

După multe runde de discuții, negocierile dintre cele două țări par să ajungă, în sfârșit, la un rezultat.

Discuția de la Istanbul a dus la primul compromis, acela că „Rusia să reducă drastic activitatea militară în Ucraina”, după cum a declarat Ministerul rus al Apărării.

Ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Alexander Formin, a spus că decizia de a reduce amploarea atacului asupra Ucrainei a fost luată pentru a crea încredere între cele două țări.

De asemenea, decizia oficială va facilita discuțiile dintre echipele de negociere, pentru a putea ajunge la finalul războiului.

Conform spuselor lui Alexander Formin, Statul Major va transmite ulterior care sunt deciziile luate, după ce delegația rusă va reveni la centrul din Moscova. Aceștia au fost recent la Istanbul, unde președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, a moderat discuția.

Președintele Turciei a ales să se implice în acest conflict deoarece are legături strânse cu ambele țări și îl consideră atât pe Vladimir Putin, cât și pe Volodimir Zelenski,. „prieteni valoroși”.

„Continuarea războiului nu va aduce beneficii nimănui.

Restabilirea păcii va aduce beneficii țărilor dumneavoastră și tuturor celorlalți. Voi, ca delegații, aveți responsabilitatea istorică pentru deciziile luate astăzi”, a spus președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.