E alertă în toată lumea

Specialiștii au identificat o versiune de COVID, întâlnită la nurci, care a fost transmisă pentru prima dată și la oameni.

O versiune Covid, întâlnită la nurci, a fost transmisă pentru prima oară, la patru oameni.

Acest lucru a avut loc chiar în timpul primului an de pandemie, atunci când patru persoane din Michigan au fost infectate.

Această formă de Covid a suferit mutații

„Acest lucru, în plus față de faptul că muncitorii de la fermele de nurci au fost testați pozitiv pentru Covid-19 după ce

turma de nurci a început să se confrunte cu boli și o mortalitate crescută, sugerează că cea mai probabilă ipoteză este că muncitorii au fost infectați după ce au intrat în contact cu nurci din fermă.

Deoarece există puține secvențe genetice disponibile din comunitățile din jurul fermei, este imposibil de știut cu siguranță dacă mutațiile au venit de la nurca de la fermă sau circulau deja în comunitate”, a declarat Dr. Barton Behravesh.

În cadrul unui e-mail, Dr. Casey Barton Behravesh, care conduce Biroul One Health al C.D.C, a spus că probele colectate de

la cele patru persoane indică faptul că virusul a suferit o transformare și, în acest fel, s-a putut adapta la nurci.
Citeste si: Autoritățile anunță al treilea deces cauzat de gripă

Primele trei decese cauzate de virusul gripal

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă, marţi, un al treilea deces la Mureș, la un bărbat de 77 de ani. Acesta avea condiții preexistente și nu era vaccinat anti-gripal.

Un bărbat de 58 de ani din județul Timiș, care avea condiții medicale preexistente și nu era vaccinat anti-groipal, confirmat cu virusul gripal de tip A, subtip H3, și o femeie de 78 de ani, din județul Olt, au murit, conform Agerpress.