După Elena Udrea, Ioana Băsescu este următoarea pe listă. Anunț de ultimă oră

Emoții mari pentru Ioana Băsescu . Fiica cea mare. a fostului președinte Traian Băsescu este așteptată, astăzi, în fața instanței pentru a afla decizia în legătură cu dosarul finanțării ilegale a campaniei electorale din 2009. În acest dosar este judecată și Elena Udrea, însă aceasta se află în custodia autorităților bulgare.

Ioana Băsescu este așteptată pentru declarații în dosarul privind finanțarea campaniei prezidențiale a tatălui ei. În prima sentință, Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare, iar Elena Udrea, 8 ani.

Elena Udrea nu va fi prezentă
Elena Udrea este arestată în Bulgaria și nu va putea fi prezentă la procesul privind finațarea campaniei prezidențiale a lui Traian Băsescu.

Judecătorii bulgari trebuie să decidă dacă va fi eliberată până când se va da verdictul în procesul privind extrădarea sa în România.

În primă instanţă, Elena Udrea a fost condamnată de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită şi spălare a banilor în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009.

„Pentru mine a fost un şoc. M-am întors în ţară cu convingerea că ceva s-a schimbat şi în justiţie şi că poţi să te aperi (…) Femeia asta a dat o decizie absurdă. Nu ştiu cum va dormi la noapte (…), cred că este o răzbunare în continuare. Cred că doamna Kovesi nu iartă şi nu uită (…), probabil că nu ar suporta ideea ca într-un dosar în care ea a semnat rechizitoriul să fiu achitată”, a declarat Elena Udrea.