Doliu în agricultura românească

Este doliu în agricultura românească. O pierdere mare s-a produs miercuri, 19 mai 2021. Adrian Rădulescu s-a stins din viață. El era președintele Asociației Fermierilor din România.

A murit Adrian Rădulescu

Este vestea tristă a serii. S-a stins din viață Adrian Rădulescu, președintele Asociației Fermierilor din România. Potrivit România TV, cauza decesului este insuficiență multiplă de organe.

Se pare că fermierul a ajuns în stare gravă la spital. Internarea s-a făcut marți, 18 mai 2021, iar medicii l-au băgat direct la Terapie Intensivă, din cauza stării grave în care se afla. Din nefericire, organele i-au cedat rând pe rând, iar medicii nu au putut să-l salveze.

Adrian Rădulescu a fost unul dintre cei mai cunoscuți fermieri români. A terminat Facultatea de Horticultura în 1983 în cadrul USAMVB, și de la absolvire până în 1988 a fost șef de fermă la IAS Mogoșoaia.

În perioada 1989-1990 a fost inginer șef și președinte la CAP Buftea, iar între anii 1990-1991 a fost directorul Societăților Comerciale cu Capital de Stat București-Ilfov, fostul Trust IAS București.

Într-un interviu acordat Agrointel în anul 2019, Adrian Rădulescu spunea că a trecut în sectorul privat din 1991 până în 2007. Atunci a devenit director de cabinet al lui Dacian Cioloș în Guvernul Tăriceanu.

Rădulescu a cochetat și cu televiziunea, fiind moderator al celebrei emisiuni Viața satului, în perioada 2001-2007.