Doliu imens! A murit unul dintre cei mai mari artiști din România:

Tragedie imensă în lumea artistică. Un mare om de cultură a încetat din viață. Acesta era profesor universitar, doctor al Facultăţii de Arte a Universităţii „Ovidius“.

Colegii dar și cei apropiați sunt devastați de durere. Începând de astăzi, lumea culturală, academică şi artistică este mai săracă odată cu trecerea în nefiinţă a celebrului artist plastic.

Doliu uriaș în România. Artistul plastic Daniela Ţurcanu Caruţiu, profesor la Facultatea de Arte, a încetat din viață. Tragicul moment a avut loc pe 1 octombrie. Anunțul despre trecerea în neființă a Danielei Caruţiu a fost făcut de Daniela Vîtcu, profesor universitar la Universitatea Ovidius din Constanţa.

Ea a adus un ultim omagiu, pe pagina sa de Facebook.

„Lumea culturală, academică şi artistică a Constanţei, în special Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius”, este mai săracă odată cu trecerea în nefiinţă a Danielei Ţurcanu-Caruţiu, dascăl, om de cultură, cercetător ştiinţific, artist multiplu premiat în ţară şi în spaţiul internaţional. Parafrazându-l pe părintele Arsenie Papacioc, Daniela Caruţiu s-a adăugat la veşnicie, lăsând în urmă regrete, durere, tristeţe, dar şi bucuria de a o fi cunoscut şi de a-i fi fost alături”, a scris aceasta.

Ea a susținut că experienţa extraordinară, inteligenţa, simţul umorului, delicateţea şi elocvenţa retoricii au ridicat-o pe Daniela Căruțiu la rang de dascăl, lumină pentru zeci de generaţii de studenţi.