Doliu in lumea muzicala! Artista cu voce de aur a murit chiar la ea acasa

Doliu in lumea muzicala! Fanii sunt indurerati, dupa ce s-a aflat ca artista cu voce de aur a murit. Era iubita de oameni din intreaga lume si a lasat in urma o cariera fabuloasa. Estevorva despre Milva, cea care era una dintre cele mai populare artiste din Italia, in anii ’60 si ’70.

S-a stins din viata in casa ei, din Milano, la varsta de 81 de ani. Ministrul Culturii din Italia, Dario Franceschini, a anuntat ca vocea ei „a starnit emotii profunde in generatii intregi”. Momentan nu a fost facuta publica si cauza mortii.

Doliu in lumea muzicala! Artista cu voce de aur a murit chiar la ea acasa
Milva a fost si actrita, nu doar cantareata. A jucat mai multe roluri, iar repertoriul ei se baza pe operele dramaturgului german Bertolt Brecht si a lucrat des alaturi de regizorul milanez Giorgio Strehler. Milva s-a nascut in anul 1939, iar numele ei real era Maria Ilva Biolcati. A venit pe lume in Goro, un oras delta raului Po.

A fost considerata drept una dintre cele mai mari cantarete italiene, alaturi de Ornella Vanoni si Mina. A vandut aproximativ 80 de milioane de discuri si a inregistrat in total 173 de albume. Pe langa numele ei de scena, fanii au poreclit-o si „Milva cea Rosie” sau „Pantera din Goro”, scrie Antena3.